Црвена звезда обележила четврт века од Барија

Фудбалски клуб Црвена звезда обележио је свечаном академијом у београдском Сава центру 25 година од освајања Купа европских шампиона у Барију.

Од играча који су били у тиму у Барију, академији су присуствовали Илија Најдоски, Миодраг Белодедић, Дејан Савићевић, Драгиша Бинић, Влада Стошић, Раде Тошић, Ивица Момчиловић, Вељко Калуђеровић и капитен Стеван Стојановић, предвођени тренером Љупком Петровићем.

У Сава центру је био тадашњи директор Драган Џајић, али не и генерални секретар Владимир Цветковић.

Изостао је велики број играча, попут Синише Михајловића, Дарка Панчева, Роберта Просинечког, Владимира Југовића и других.

На свечаности је приказан кратак филм о животима играча пре него што су постали фудбалери, а у ком су глумили Љубивоје Ршумовић, Милан Гутовић, Ненад Перуничић, Иван Бекјарев, Матија Бећковић, Бора Ђорђевић и многи други.

Такође, приказан је пут Звезде до трофеја и голови са мечева против Грасхоперса, Глазгов Ренџерса, Динама из Дрездена, Бајерн Минхена и, на крају, снимци са улица Барија и детаљи са финалне утакмице против Олимпика из Марсеља.

Звезда је 29. маја 1991. године на стадиону "Свети Никола" у Барију на пенале победила Олимпик и тако освојила једину титулу шампиона Европе.

Пред крај свечаности играчима је симболично уручен пехар шампиона Европе, а навијачи су на балкону Сава центра направили реплику кореографије са трибина стадиона у Барију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво