Стојковић: Пласман на СП у Русији је обавеза

Голман фудбалске репрезентације Србије Владимир Стојковић рекао је да играчи морају да се упознају са системом рада новог селектора Славољуба Муслина, али да је важно да покажу да напредују, пошто је обавеза екипе да се пласира на Светско првенство у Русији 2018. године.

"Обавио сам први тренинг са новим селектором. Сваки селектор са собом доноси нешто ново и неке ствари ће бити другачије. На првом месту систем игре, али на нама је да што пре прихватимо захтеве селектора. Због тога не треба очекивати ништа спектакуларно, јер морамо да се упознамо са системом и захтевима селектора. Важно је да у свим утакмицама оставимо добар утисак и покажемо напредак", рекао је Стојковић.

Муслин је почетком месеца преузео репрезентацију Србије, а у његовој првој утакмици на клупи, 25. маја у Ужицу Србија је у пријатељској утакмици победила Кипар са 2:1. Српски фудбалери ће у уторак од 20.15 играти против Израела у Новом Саду, а 5. јуна против Русије у Монте Карлу.

Квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године почињу у септембру, а Србија ће играти против Ирске 5. септембра у Београду.

"Све је подређено старту квалификација и због тога је важно да свако од нас пружи максимум како бисмо достигли жељени ниво. Није тајна, било је раније много изговора да је честа смена селектора један од разлога за неуспехе. То је била нека врста алибија у претходних шест година. Било је ту свега што је утицало на резултате, а да се не враћамо на дешавања у Ђенови или против Албаније, ствари које нису биле фудбалске а које су утицале на атмосферу и целокупан амбијент", рекао је Стојковић.

Он је додао да су увек кретали из дебелог минуса,  али да играчи сносе највећу одговорност.

"Ту не постоји дилема. Мислим да ми и без селектора морамо да остваримо циљ, пласман на велико такмичење. Када то кажем мислим на квалитет који поседује репрезентација. А добро је, наравно, да имамо селектора који је познат по дисциплини, особу која иза себе има трофеје и велико искуство. Имамо само једну обавезу и морање, а то је да одемо у Русију", рекао је голман Србије.

Стојковић је навео да јавност не може да очекује од репрезентације да побеђује са 5:0 или 6:0, пошто је то "давно прошло време у фудбалу".

"Видели сте да један Португал чека на победу против Јерменије до 89. минута. Сто пута сам рекао новинарима: 'Хајде да победимо са 1:0 и будемо ближи коначном циљу'. Утисак је важан, али важнији је резултат. Важна је и подршка, она мора да се заслужи, али јасно је да са навијачима можемо много, као и са медијима. Будимо сви позитивни, немојте да тражимо само нешто лоше, него гледајмо напред како бисмо се на крају сви радовали. У Русију желимо сви, и ми играчи, али и навијачи, новинари. Зато будимо заједно на овом путу до Русије", рекао је он.

Фудбалер Браге Никола Стојиљковић рекао је да су пријатељске утакмице важне, како би екипа што спремнија дочекала почетак квалификација.

"Немамо много времена, зато сви чинимо све да се што пре прилагодимо новим захтевима селектора. Грешке из меча са Кипром морамо да елиминишемо, добре ствари да унапредимо. Мислим да ће нам наредна два меча бити од велике помоћи, уосталом као и први дуел са Кипром, како бисмо остварили оно што сви желимо, а то је да спремно дочекамо септембар и старт у квалификацијама", рекао је Стојиљковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво