Матић: Задовољни и публика и селектор

Репрезентативац Србије Немања Матић изјавио је да и публика и селектор Славољуб Муслин могу да буду задовољни утакмицом против Кипра у Ужицу.

"Када се побеђује, није битно којим резултатом. Важно је да излазимо уздигнуте главе. Могли смо и раније да решимо утакмицу, али публика и селектор могу да буду задовољни", пренео је Фудбалски савез Србије речи Немање Матића.

Србија је у среду у Ужицу победила Кипар са 2:1 у пријатељској утакмици, у којој је дебитовао нови селектор Славољуб Муслин.

Матић је наступио упркос повреди, а по договору је после утакмице напустио репрезентацију како би отишао на лечење.

Он је казао да је било лепо играти у Ужицу и захвалио је публици на томе што је сваки добар потез Србије испратила аплаузом. Такође, навео је да је на стадиону Слободе било веома пријатно и изразио наду да ће Србија чешће играти у том граду.

Муслин је представио и нову формацију, а Матић је рекао да је она донела добро против Кипра.

"Имали смо само два дана да радимо на томе. Селектор нам је објаснио шта тражи од нас, рекао да се не оптерећујемо превише и да играмо онако како то радимо у својим клубовима. Нисмо Кипранима дали да ураде много тога у нападу, можда су имали један или два шута на гол. Ако се по јутру дан познаје, онда ће бити добро за Србију", рекао је Матић.

Одбрамбени играч "орлова" Слободан Рајковић рекао је да је победа против Кипра важна за самопоуздање.

"Нисмо играли баш толико добро да бисмо се превише хвалили, али смо стварали доста шанси. Имали смо пречку и стативу, могли смо и више, али битно је да смо победили због свих нас", рекао је Рајковић.

Он је навео да је први пут играо у формацији са три централна бека, што је довело до тога да буде несигуран у првом полувремену, а додао је и да је "терен био тежак".

"Не тражим алиби, међутим, касније је изгледало боље. Десила нам се једна грешка, али ништа страшно, идемо даље", казао је Рајковић.

Његов саиграч из одбране Никола Максимовић рекао је да је екипа показала велику жељу и додао да му је драго што је поново, после пет година, наступио у Ужицу.

"Битно ми је да смо победили и да смо имали лепу подршку са трибина. Ушли смо у утакмицу како би требало, вољни моменат је био велики и битно је да смо победили. Криво ми је што нисмо искористили све шансе", рекао је Никола Максимовић.

Он је постигао аутогол, за који је рекао да нема везе са формацијом, с обзиром на то да у том систему (или сличном) годинама игра у италијанском Торину.

Репрезентација Србије ćе следеćу, такође пријатељску утакмицу играти против Израела, 31. маја у Новом Саду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара