Одигран најлепши меч у Србији - 7.000 гледалаца у акцији "Асови за децу"

Око 7.000 гледалаца окупило се на стадиону Партизана у хуманитарном мечу "Асови за децу" како би на терену видели просљављене српске фудбалере, али и помогли да се прикупе средства за изградњу клиничког одељења у Нишу за децу оболелу од рака.

Два тима са клупе предводе чувени српски тренери Радомир Антић и Бора Милутовић, док су на терену Дејан Станковић, Предраг Мијатовић, Никола Жигић, Милан Јовановић, Матеја Кежман, Ивица Краљ, Никола Лазетић, Данко Лазовић, Горан Стевановић, Михајло Пјановић, Перица Огњеновић и многи други...

Резултат је био у другом плану, али вреди напоменути да су Дејан Станковић и Никола Жигић лепим головима подсетили на старе дане.

Улазнице за хуманитарни меч "Асови за децу" продавале су се по цени од 300 динара за север и југ, 500 динара запад и исток, док су породичне улазнице (три) коштале 1.000 динара.

Радомир Антић, Бошко Јанковић и Радосав Петровић изјавили су да им је велико задовољство што су били актери хуманитарног меча "Асови за децу" и да се надају да ће се ова акција поновити.

"Виђена је права атмосфера и задовољан сам одзивом публике. Идеја је предивна и требало би је наставити. Похвалио бих фудбалере који су дошли из иностранства и подржали акцију", рекао је Антић.

Фудбалер Вероне Бошко Јанковић истакао је да му драго што је видео некадашње саиграче из репрезентације и другаре.

"Окупили смо се у великом броју и показали да можемо да помогнемо онима којима је потребно. Нација смо која показује заједништво, што је сада случај у овој дивној акцији. Надам се да ће их бити што више", рекао је Јанковић.

Везиста кијевског Динама Радосав Петровић вратио се на стадион на којем имао доста успеха у дресу Партизана.

"Поносан сам што смо се окупили на оваквом догађају, ово је велика ствар за децу. Почаствован сам што сам био део тога, урадили смо корисну ствар и волео бих да се ово настави", закључио је Петровић.

Утакмица "Асови за децу" реализована у организацији Јована Симића, EXIT фондације, Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), ФК Партизан и подршке ФК Црвена звезда. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво