Скупштина ФК Црвена звезда: Укупан дуг 35 милиона евра

Фудбалски клуб Црвена звезда добио је нове чланове Управног одбора, а на данашњој седници Скупштине саопштено је да је укупан дуг 35 милиона евра. Нови Управни одбор чине Јован Аћимовић, Владимир Петровић, Игор Милојевић, Миленко Костић и Стојан Бујко.

Председник клуба Светозар Мијаиловић захвалио је на труду члановима управе који су у међувремену напустили клуб, када су навијачи тражили оставке.

"Хвала им за уложен рад и допринос Звезди. Чврсто верујем да ће остати верни црвено-белој боји", рекао је председник Звезде.

Такође, на седници Скупштине је констатовано да је 2015. године, први пут од 2006, остварена финансијска добит, пошто је клуб остварио нето добит од 443.000 евра.

Звезда банкама дугује 19 милиона, за позајмице шест, менаџерима осам, држави четири, садашњим и бившим играчима два и добављачима милион евра.

"Када се све сабере и одузме Звезда је дужна 35 милиона евра. Имамо план како да се настави са смањењем дуга. Имамо много разлога да будемо задовољни и поносни, када видимо где је Звезда била пре две године, а где је данас", рекао је генерални директор Звезде Звездан Терзић.

Терзић је навео да има много разлога да сви у клубу буду срећни и поносни урађеним током сезоне, како на спортском, тако и на пословном плану.

Према његовим речима, први циљ је била титула, други финансијска стабилизација и трећи стварање моћне омладинске школе.

"Прва два циља смо остварили, чак и премашили сопствена очекивања. За трећи треба времена, иако сам убеђен да смо на добром путом", казао је Терзић.

Како је рекао, титула је освојена на "импресиван начин" и убедљиво као "никад пре".

"А, није све почело сјајно и бајно. Прве утакмице нису биле на нивоу Звезде. Ту се накупило гнева из претходног периода. Трибина је експлодирала и затражене су оставке. Неки су их поднели, неки су остали. Чуо сам глас народа и послушаћу га. Остао сам док се не спроведу избори у октобру. На срећу по Звезду, нико се није пријавио да постане председник, нико није имао храбрости да се суочи са проблемима, и финансијским и организационим и спортским", рекао је Терзић.

Када је реч о Лиги шампиона, Терзић је навео да не жели ишта да обећава, али да ће се сви у клубу максимално професионално односити према обавеза и да резултат "мора доћи".

"Желимо да испунимо снове и обећавам да ћемо их испунити", додао је.

Терзић је захвалио спонзорима Гаспрому и Телекому, без чије помоћи, како је рекао, би било тешко остварити успехе. Такође, посебно је захвалио премијеру Александру Вучићу, за кога је казао да има разумевање за спорт у Србији.

Светозар Мијаиловић је истакао да је Звезда "на добром путу стабилизације".

"Са поносом истичем да је наш тим надмоћно освојио титулу и оборио многе клупске рекорде. Наш завршни рачун указује да смо успешно пословали. То је обележило ову сезону и вратило поверење у снагу Звезде", рекао је Мијаиловић.

Према његовим речима, сезона је почела турболентно, подношењем оставки управе и расписивањем избора, али да је све то превладано захваљујући способности људи који воде клуб.

"Ујединили смо се, сваки сегмент клуба је усмерен ка истом циљу", истакао је Мијаиловић.

Седници Скупштине био је присутан 81 члан, од укупно 147.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се