ФК Партизан, прекинута Изборна скупштина

Изборна скупштина ФК Партизан прекинута је због свађа и несугласица. Делу "опозиције" забрањен улаз у СЦ Телеоптик, дошло и до вербалног сукоба између Саве Милошевића и Милана Обућине. Петрић: Партизану је потребно јединство. Зечевић и Бјековић: Ово је срамота за Партизан.

Изборна скупштина ФК Партизан, на којој је требало да буде изабран нови председник, прекинута је због несугласица и немогућности да се одржи.

Проблем је настао јер се "опозиција", предвођена кандидатом за председника клуба Ненадом Бјековићем, побунила због пуномоћја која су четворица делегата, Владе Дивац, Томислав Караџић, Драган Бјелогрлић и Милутин Шошкић, дали другим делегатима.

Члан Скупштине Партизана Вељко Одаловић, који је на страни Бјековића, рекао је да је тим пуномоћјима прекршен Статут Фудбалског савеза Србије.

Члан актуелног руководства Милорад Вучелић предложио је да се одложи седница Скупштине, што је и прихватила група предвођена Бјековићем.

"Од почетка су били инциденти на Скупштини. Ове ствари око овлашћења морају да се расправе. Сама себе ова Скупштина доводи у питање. Не личи ово ни по чему на Скупштину Партизана. Предлажем да је сад окончамо, па да решимо питања овлашћења", рекао је Вучелић.

После тога је председавајући Мирослав Ћургуз саопштио да је Скупштина прекинута.

Опозиција, окупљена око Ненада Бјековића, током свих 80 минута имала је примедбе на рад и формирање радног председништва.

Како преноси Танјуг, прво је забрањен улаз Остоји Мијаиловићу и Драгољубу Вукадиновићу, услед "активности у другим клубовима (Борац и Металац), због чега немају право гласа".

Потом је дошло до вербаног, а онда умало и физичког сукоба између Саве Милошевића с једне и председника Надзорног одбора Владимира Вулетића и генералног секретара Спортског друштва Милана Обућине с друге стране.

"На шта ово личи, на пијацу? Ви сте дивљаци", поручио је Милошевић Вулетићу.

У сукобу су били и садашњи генерални директор Милош Вазура и бивши председник клуба Драган Ђурић.

Вазура је рекао да је огорчен због понашања опозиције и поручио да су људи окупљени око Ненада Бјековића дошли како би прекинули седницу Скупштине.

"Ђурић ми је опсовао мајку. Мислим да је морао да буде избачен. То је човек који је уништио Партизан, криминализовао га и оставио дугове. Видели смо људе из политичког живота који се грчевито боре за власт у клубу, иако немају већину", рекао је Вазура.

Председник Надзорног одбора Владимир Вулетић био је разочаран прекидом седнице Скупштине.

"Разочаран сам... Сукобили су се аргументи против буке и беса. Или да се наметне воља силе или да се не одржи", рекао је Вулетић.

Једина светла тачка данашне Скупштине био је говор некадашњег фудбалера Гордана Петрића, који је рекао да је клубу потребно јединство, а не свађе и увреде.

"Неке људе први пут видим и најбучнији су овде. Не можемо да се договоримо око обичних ствари, а знамо се 30 година. Сви ми бисмо морали да се ујединимо. Ко год да буде председник мора да се поштује, овде су људи чије сам сличице сакупљао. Ако у овом смеру иде клуб, пустићу браду и бркове и отићи на планину", поручио је Петрић.

Зечевић и Бјековић: Ово је срамота за Партизан

Члан Скупштине Жарко Зечевић оценио је да је данашња Изборна скупштина срамота за црно-беле и додао да није требало оспоравати овлашћења делегата.

"Ово је срамота за Партизан и ја ово никад нисам доживео. Тешко ми је и речима да опишем у каквом сам емотивном стању када видим да један велики Партизан доживи овакву судбину, ово је поражавајуће, дно дна", рекао је Зећевић новинарима у Спортском центру Телеоптик у Земуну.

"Нова Скупштина ће бити заказана, видећемо шта ће да се деси, али се обистинило оно што сам јуче изјавио. Притисци, претње, то не доличи клубу какав је Партизан. Ово оспоравање овлашћења која су прошле године прихваћена... Сад нам одговара, сутра нам не одговора... Прошле године су важила јер нам је требало, а сад не важе. Кад једном примениш једну праксу, она се увек примењује", рекао је Зечевић.

"Шта бисмо рекли за Скупштину Црвене звезде која је одржана прошле године где је било 20 овлашћења (датих другим делегатима), а усвојили су завршни рачун и изабрали Управни одбор? Ово што се данас дешава, брука је и срамота и недостојно Партизана", додао је бивши генерални секретар Партизана.

Новинаре је на крају занимало има ли простора за договор с Ненадом Бјековићем, кандидатом за председника опозиције. Кандидат актуелног руководства је Иван Ћурковић, који предводи Радну групу откако је претходна управа поднела оставку, прошлог децембра.

"Ја сам увек за договор у којима не могу да учествују људи иза сцене. Сви други који су у Партизану дуго година, с њима сам спреман да разговарам, с другима не", рекао је Зечевић.

Бјековић је рекао да је данашња Скупштина "срамота од које би и једнима и другима образи требало да буду румени".

Он је додао да је у интересу клуба постигнут договор да се одложи Скупштина, "да за месец дана на демократски начин решимо то питање".

Један од разлога за прекид је тај што су четири делагата дала пуномоћје другима: то су Владе Дивац, Томислав Караджић, Драган Бјелогрлић и Срђан Драгојевић.

"Око пуномоћја ће правници да одлуче. Знам да двојици наших чланова није било дозвољено да присуствују седници. Било је неправилности приликом долазака", додао је Бјековић.

У року од месец дана биће одређен нови датум Изборне скупштине.

На Изборној скупштини је требало да се изабере нови председник, а кандидати су били Ненад Бјековић и Иван Ћурковић.

Овако је протекао покушај Изборне скупштине ФК Партизан: 

18.20 - Изборна скупштина ФК Партизан прекинута је због свађа и несугласица, па 70 минута није могло да се почне са дневним редом, јавља извештач РТС-а са лица места. 

17.45 - Изборна скупштина ФК Партизан, заказана за 17 часова, обилује инцидентима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се