Вијеира и Божовић најбољи, Ожеговић постигао најлепши гол

Уго Вијеира најбољи играч Супер лиге Србије, док је Миодраг Божовић проглашен за најбољег тренера. Огњен Ожеговић стрелац најлепшег гола.

Фудбалски клуб Црвена звезда доминирао је на проглашењу најбољих ове сезоне у Супер лиги Србије, по избору играча који је организовао синдикат Независност.

За најбољег играча проглашен је нападач црвено-белих, најбољи стрелац лиге Уго Вијеира, док је Миодраг Божовић тренер године.

У тиму године су из Звезде још голман Дамир Кахриман, штопер Александар Луковић, леви бек Луис Ибањес, везни фудбалери Мичел Доналд, Марко Грујић и Александар Катаи.

Поред њих, у идеалном тиму првенства су тројица играча Чукаричког - штопер Бојан Остојић, десни бек Филип Стојковић, и нападач Андрија Павловић.

Најбољу поставу још чини крилни фудбалер Партизана Немања Михајловић.

Плакета за фер плеј добили су фудбалски клубови Чукарички и Вождовац.

За гол сезоне проглашен је атрактиван погодак бившег фудбалера Војводине Огњена Ожеговића из трећег кола против Јавора.

У избору за најбоље гласало је 338 фудбалера.

"Не постоји већа част је када вам колеге играчи одају признање. Сваке године на крају сезоне треба да заборавимо на ружне ствари јер је ово заиста лепа ствар", рекао је председник синдиката Независност Мирко Поледица.

Свечаности у београдском хотелу Метропол присуствовали су играчи, тренери, нови селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин, а између осталих и легенде српског фудбала Драган Џајић, Станислав Караси, Душан Маравић и други.

Звезда је ове сезоне била потпуно доминантна екипа у Србији, с обзиром на то да је освојила титулу шампиона, а имала је и низ од 24 победе и имала највећу предност у односу над тада другопласираног Чукаричког.

Божовић: Поносан сам насвоје играче

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић истиче да је поносан на своје фудбалере који су изабрани у најбољи тим Супер лиге и додао да они који у томе нису успели имају наредну сезону да се докажу.

"Поносан сам на своје играче који су изабрани у најбољи тим. Поносан сам јер су их изабрале њихове колеге из Супер лиги. Они су најмеродавнији да одреде ко је најбољи... Драго ми је што сам и ја изабран", рекао је Божовић новинарима у хотелу Метропол.

На питање како утешити оне играче Звезде коју нису у најбољем тиму, Божовић је уз осмех рекао "Имају следећу сезону да се докажу и да уђу у најбољи избор".

Он је изразио наду да ће Звезда наредне сезоне направити изненађење у Европи.

"Морамо што боље да се спремимо за Европу, да се још више уиграмо, што наравно зависи и од појачања, али и од вере да можемо направити нешто, јер онај ко верује може нешто и да направи. Сведоци смо да су у спорту могуђа велика изненађења, тако да се надам да ћемо ми направити изненађење наредне сезоне", казао је Божовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво