Читај ми!

Емери: Уживамо у Лиги Европе

Тренер Севиље Унај Емери рекао је да његови фудбалери уживају у Лиги Европе и додао да тешко шпански тим може да се сматра фаворитом у финалу против Ливерпула.

Севиља је на свом терену у реванш утакмици полуфинала победила Шахтјор из Доњецка са 3:1, те укупним резултатом 5:3 елиминисала украјински тим.

"Тешко је у оваквим ситуацијама бити реалан... Играмо треће финале у низу и стварно уживамо. Шпанско финале било би сјајно, али против Ливерпула ће бити јако тешко. У овом тренутку желимо да уживамо у овом успеху. Напорно смо радили да стигнемо ту где смо сада", рекао је Емери после пласмана у финале Лиге Европе.

"Мислим да се после пласмана у финале сви навијачи Севиље осећају посебно, јер нам је ово такмичење донело много тога", додао је он.

"Морали смо да знамо како да се носимо са ситуацијом. Као и тамо, утакмица је почела лудо. У другом делу тим је реаговао на прави начин. Одиграли смо веома добар меч. Гол нам је дао самопоуздање да играмо онако како желимо", рекао је Емери.

Он је истакао да Севиљи прија надметање у Лиги Европе, такмичењу које је освајала четири пута у последњих десет година.

"Лакше нам је да овако изборимо Лигу шампиона. Прижељкивао сам шпанско финале, али ће и против Ливерпула бити узбудљиво и неизвесно. Тренутно уживамо у успеху", закључио је Емери.

Финале Лиге Европе између Севиље и Ливерпула игра се 18. маја у Базелу.

Тренер Шахјтора Мирчеа Луческу казао је да је његова екипа заслужила више ове сезоне у овом такмичењу.

"Желели смо више, а мислим и да смо заслужили више у Лиги Европе. У свлачионици сам после утакмице честитао мојим играчима на залагању и игри у овом такмичењу", казао је Луческу и додао:

"Мислим да смо у реваншу били под притиском, највише због сјајне публике, која је код нас проузроковала доста грешака на средини терена", казао је он.

Севиља ће се 18. маја у Базелу у финалу Лиге Европе састати са Ливерпулом, који је у полуфиналу победио Виљареал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво