Славољуб Муслин је селектор Србије!

Славољуб Муслин званично је именован на позицију селектора Србије, потврдио је фудбалски савез наше земље.

Овај потез Одбора за хитна питања Фудбалског савеза Србије није изненађење, с обзиром да се о Муслину као наследнику Радована Ћурчића говорило већ подуже, практично и пре него што је наследник био неопходан, односно док је Ћурчић још увек био селектор.

Муслин је јесенас отпуштен из Стандарда из Лијежа, који је недавно освојио Куп Белгије, али који није играо превише импозантно док је српски стручњак седео на клупи.

Девети селектор у последњој декади ће дебитовати на клупи „орлова" 25. маја у Ужицу, у пријатељском мечу са Кипром.

Осим поменутог Стандарда, Муслин је радио у Француској (Ле Ман, Бордо, Ланс...), у мароканском великану Видаду, а водио је и Левски, украјински Металург, Амкар, Краснодар, Анортозис са Кипра...

Три пута је био шампион са Црвеном звездом, а освојио је и два Купа Србије.

Први званични меч Србија игра почетком септембра, када ће у Београду гостовати Ирска у оквиру квалификација за Светско првенство у Русији 2018. године.

„Члaнoви Одбoрa зa хитнa питaњa једнoглaснo су изaбрaли Слaвoљубa Муслинa, некaдaшњег успешнoг фудбaлерa и дугoгoдишњег трoфејнoг тренерa, зa нoвoг селектoрa 'A' репрезентaције нaше земље. Сa Муслинoм ће бити пoтписaн угoвoр дo крaјa предстoјећег квaлификaциoнoг циклусa зa Светскo првенствo кoје ће 2018. гoдине бити oдржaнo у Русији, уз aутoмaтску oпцију прoдужеткa дo евентуaлнoг плaсмaнa у бaрaж кao и нa сaм зaвршни деo Мундијaлa у случaју учешћa нaшег нaјбoљег нaциoнaлнoг тимa нa светскoј смoтри", стоји у саопштењу Фудбалског савеза Србије.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се