Читај ми!

Милица Дабовић: Борићемо се - и Америка може да се победи!

Капитен женске кошаркашке репрезентације Србије Милица Дабовић рекла је да је поносна што је део генерације европских шампионки и да ће екипа дати све од себе на Олимпијским играма.

"Довољно је што смо тамо, сама помисао, поготово мени као капитену. Поносна сам што сам део те приче и генерације која ће остати запамћена. Срећни смо што идемо у Рио, даћемо све од себе, борићемо се, па ко зна, можда се и Америка добије", рекла је Дабовићева новинарима.

Дабовићева је заједно са селекторком Марином Маљковић и саиграчицом Дајаном Бутулијом у Лиону угостила групу српских новинара, који су посетили Француску.

После сукоба Фибе и Евролиге око клупских такмичења појавила се могућност да Србија буде суспендована, па и да не игра на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Није ми ни пало напамет, побићу све тамо у Фиби", рекла је Дабовићева уз осмех.

"Нисам размишљала о томе да постоји шанса да не одемо тамо, ван сваке памети ми је то. Није ми ни на крај памети, нисам се ни у једном тренутку уплашила да нећу отићи у Рио", додала је она.

Према њеним речима, Олимпијске игре су нови почетак.

"То је нови почетак. Имамо терет. Нормално је што смо се подигли на небо, али треба да се дебело спустимо на земљу", истакла је Милица Дабовић.
Како је рекла, срећна је због тога што је неколико година провела у Лиону, али жели да се врати у Србију.

"Једва чекам репрезентацију и да се вратим кући. Што сам старија, хвата ме већа носталгија. Опуштајуће је у репрезентацији, милина је радити са пријатељима", казала је Милица Дабовић.

Она је рекла да мора да буде задовољна сезоном у Лиону и да јој је много лакше јер је у том клубу са Маљковићевом и Бутулијом.

"Сезона је била јако тешка, Француска је једна од јачих лига у Европи. Олакшавајућа околност је то што је овде мала Србија, много је лакше од када је дошла Дајана него на почетку. Могло је боље, али било је тешко са цурама које немају жељу за победом попут нас. Код њих мањка борбе", рекла је она.

Дабовићева је рекла да су разлике између Француске и Србије драстичне и да ће јој значити искуство из те земље јер је ишла "из крајности у крајност".

"Ја се са своје 34 године бацам по терену, а оне гледају како поред њих пролази лопта. Код нас цуре гину и то нас је довело до златне медаље. Било би много лакше да и овде има тога. То је такав менталитет, њима није стало. Ту су, заштићене су као бели медведи, имају своју плату и мир, у својој су држави и зашто би се кидале... Али, и то неко искуство сам видела и срећна сам што нисам таква", рекла је Милица Дабовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво