Читај ми!

Јагодина и ОФК близу испадања, Спартак и Рад близу опстанка

Фудбалери Јагодине и ОФК Београда дошли су на корак од елиминације из Супер лиге Србије после данашњих пораза у 34. колу Супер лиге Србије, у групи која се бори за опстанак.

Јагодина је изгубила од Спартака у Суботици 5:1 и тако остала на 13 бодова, осам мање од Младости, три кола пре краја. ОФК Београд је изгубио од Рада 2:1 и има 15 бодова, шест мање од Младости, која тренутно игра против Металца.

Јавор је у гостима победио Нови Пазар са 2:0 и тако прекинуо његову серију од четири узастопне победе. Размак између првог и шестог на табели тренутно је само четири бода.

Пазар је остао први на табели са 25 бодова, један више од Јавора. Спартак има 23, док Металац и Рад имају 22, а Младост 21.

Спартаку и Раду ово су биле четврте победе у последњих пет утакмица, тако да су им остале теоријске шансе да падну на седмо место.

Фудбалери Металца и Младости одиграли су 2:2 у Горњем Милановцу, тако да последњој Јагодини сада преостаје само теоретска шанса да опстане у лиги.

Младост и Рад сада имају по 22 бода, девет више од последње Јагодине, три кола пре краја.

Јагодина треба да победи у све три преостале утакмице да би престигла Рад, док Младост не може да достигне, пошто је тим из Лучана освојио више бодова у прелиминарној фази. Ако Јагодина добије све три до краја, а Рад изгуби, екипе ће имати исти број бодова. Ове екипе су имале исти број бодова и у прелиминарној фази, тако да ће се онда гледати број бодова у међусобним сусретима и ту је Јагодина успешнија, пошто је код куће победила 1:0, док је на Бањици било 0:0.

Раду је за опстанак потребан само један бод у последња три кола да би осигурао опстанак. Јагодина у следећем колу дочекује "грађевинаре" и тај меч могао би да јој одреди судбину.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво