Ћурковић: Дуго смо се борили, против политике нисмо могли

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Иван Ћурковић рекао је да се Савез дуго година успешно борио против пријема Косова у УЕФА, али да сада није могао против политичке одлуке.

"Очигледно да је донесена политичка, пре свега, али и спортска одлука. УЕФА је наша кровна организација којој припадамо и морамо да се помиримо са тим. ФСС и председник Караџић дуго година су се борили са успехом, али више се није могло. Доказ је и став ФИФА која је била под још већим притиском", рекао је Ћурковић агенцији Танјуг.

Према његовим речима, наметнутој политичкој вољи нико не може да се супростави, па ни људи из ФСС.

"Очигледно да је политика имала свој утицај у Европској унији, али и код нас у Србији. Сви ми имамо таква искуства и видећемо шта ће донети будућност. Уосталом, ФСС није први који се суочава са овим случајем јер су Косово признале бројне међународне организације, чак и Међународни олимпијски комитет", поручио је Ћурковић.

На питање како коментарише то што је косовски савез постао члан УЕФА, иако није промењен Статут који гарантује да у ту организацију може да уђе само земља призната од Уједињених нација, челник ФСС је одговорио:

"Нећу да улазим у то јер нисам човек који зна одговор на то питање. Не можете да се борите против јачих", закључио је Ћурковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво