Читај ми!

Торонту мајсторица против Индијане, "ратници" настављају низ

Торонто је последњи учесник четвртфинала НБА лиге. У мајсторици је савладао Индијану са 89:84 и тако обезбедио полуфинале Истока против Мајамија, који је био бољи од Шарлота (4:3 у серији). Кошаркаши Голден стејта победили су прошле екипу Портланда са 118:106 и тако повели са 1:0 у полуфиналу Западне конференције

Торонто је до победе предводио Демар Дрозан који је постогао 30 поена. Њега су пратили Пауел са 13, док су Петерсон и Лаури постигли по 11. Најбољи у пораженој екипи био је Пол Џорџ који је уз 26 поена забележио и 12 скокова, Џорџ Хих је постигао 19, а Елис 15.

Репортси је до пласмана у другу рунду плеј-офа стигао после пуних 15 година. Торонто је имао велико вођство, 81:67, када је Индијана кренула на све или ништа, и умало није добила све. Ипак све што су Пејсерси успели да ураде је напад при резултату 87:84, тада губе лопту и све шансе за преокрет.

Вориорси су још једном играли без свог најбољег играча Стефа Карија, али су још једном славили. Овог пута на домаћем терену против Портланда у полуфиналу Запада.

Актуелне шампионе НБА лиге је до прве победе у полуфиналу конференције предводио Клеј Томпсон са 37 поена, док је Драјмонд Грин уписао свој други "трипл-дабл" учинак у плеј-офу - 23 поена, 13 скокова и 11 асистенција. Њих двојицу најбоље су пратили Шон Ливингстон са 12 поена и Ендру Богут и Харисон Барнс који су убацили по 10.

Најбољи у редовима Блејзерса био је Демијен Лилард. Он је лоше почео утакмицу, промашио је 11 од првих 13 шутева, али је на крају постигао 30 поена, од чега 10 са линије за слободна бацања.

Друга утакмица ове полуфиналне серије на програму је у ноћи између уторка и среде.
У полуфиналу Истока састаће се Торонто и Мајами. 

Торонто ће у полуфиналу Истока играти против Мајамија, други полуфинални пар конференције је Кливленд - Атланта. На западу Фолден Стејт игра против Портланда (1:0 у серији), а други пар је Сан Антонио - Оклахома сити.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво