Билбао победио Селту у бици за Лигу Европе

Фудбалери Атлетик Билбаоа победили су на свом терену Селту са 2:1, у утакмици 36. кола шпанског првенства, и попели се на пето место на табели. Победе Виљареала, Хетафеа и Еспањола.

Селта је повела голом Фабијана Орељана у 13. минуту, а изједначио је Ариц Адуриз у 38. минуту из једанаестерца. То је био његов 18. гол у првенству. Пенал је досуђен после прекршаја Густава Кабрала над Адуризом у казненом простору.

Два минута касније Кабрал је искључен, пошто је добио други жути картон после грубог фаула над Адуризом.

Победу Атлетику донео је Раул Гарсија голом у 72. минуту. Атлетик је преузео од Селте пето место, које води у групну фазу Лиге Европе. Атлетик има 58 бодова, а екипа из Вига бод мање.

"Борићемо се за победе у преостале две утакмице како бисмо остварили што бољи пласман на крају сезоне", рекао је сјајни Адуриз.Хетафе победио, узбудљива борба за опстанак у преостала два кола

Фудбалери Хетафеа победили су као гости Депортиво са 2:0. Стрелци су били Педро Леон у 41. и Карлос Вигарај у 85. минуту, а посао Хетафеу олакшало је искључење Селса Боргеса у 64. минуту.

Хетафе је и даље претпоследњи на табели шпанског првенства, али са знатно већим шансама да опстане у лиги него што је имао пре ове победе.

Хетафе има 35 бодова, колико и Спортинг Хихон и Рајо Ваљекано који су због боље гол разлике боље пласирани.

Еспањол је на свом стадиону голом Фелипеа Каиседа у 52. минуту победио Севиљу са 1:0, после чега ће извесно опстати у лиги.

Клуб из Барселоне је два кола пре краја 14. на табели са 40 бодова, једним више од Ла Коруње, четири од Гранаде, а пет од Раја, Спортинга и Хетафеа.

Најмање шансе да опстане у Примери има Леванте, који после 35 утакмица има 29 бодова. Тај клуб ће своју утакмицу 36. кола играти у понедељак против Малаге.

 

Фудбалери Виљареала победили су Валенсију у гостима са 2:0. Стрелци су били Самјуел Кастељехо у 14. и Адријан Лопес у 33. минуту.

Српски фудбалер Антонио Рукавина играо је целу утакмицу за Виљареал.

Виљареал је четврти на табели са 64 бода, шест више од Атлетик Билбаа и извесно је да ће се пласирати у квалификације за Лигу шампиона.

Валенсија је избила на осмо место са 44 бода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво