Читај ми!

Кежман: Ћурчић није крив, него они што су га поставили

Некадашњи српски репрезентативац Матеја Кежман сматра да досадашњи селектор Радован Ћурчић није главни кривац за лоше резултате, већ људи који су га поставили на то место и истиче да би његов наследник морао да буде човек од ауторитета и са пуно искуства.

"Мислим да је Ћурчићев одлазак логичан и нешто што је очекивано. Он све схвата лично кад год неко нешто изјави и није дорастао посла који му је дат. Није његова кривица што је био селектор, већ оних који су га ту поставили. Није испунио очекивања, а у фудбалу нема времена чекати резултат две, четири или шест година. Резултат се тражи одмах", рекао је Кежман Танјугу.

Према његовим речима неопходно је да се одмах направи права атмосфера јер се ближи почетак квалификација за Светско првенство у Русији.

"За место селектора потребно је пуно искуства у клубовима и репрезентацијама. Нема превише простора за рад, већ да се направи атмосфера и да се из сваког појединца извуче максимум. Надам се да ће доћи неко ко ће нас квалитетом и ауторитетом одвести у Русију. Увек можемо да пропуштамо такмичења, али би ново било погубно са играчима које имамо", поручио је Кежман, стрелац 17 голова на 49 наступа за државни тим. Он је додао да је увек за домаћег стручњака на клупи репрезентације, иако није желео да истакне ниједно име.

"Није моје да причам, постоје људи у Савезу који одлучују о томе. Увек сам за домаћег тренера, иако можемо да добијемо са познатим странцем који разуме наш менталитет. Било је свакаквих искустава, потребан је човек који ће да направи тим и да нас одведе на Светско првенство".

Кежман је поручио да је излишно причати о томе да српски фудбалери немају квалитет за велика дела.

"Потребан је човек који ће направити тим и да нас одведе на Светско првенство. Са оваквим појединцима морамо да играмо много боље. Када је једна Албанија отишла на Европско првенство, сулудо је причати о томе", јасан је Кежман.

Кежман се дотакао и стања у бившем клубу Партизану и истакао да се нада да ће се ново руководство што пре изабрати.

"Надам се да ће ситуација да се искристалише како би се што пре вратио мир у клубу. Људи који воде Партизан урадили су добре и лоше ствари, али тешко ми је да правим анализе када нисам у клубу 24 сата и нисам објективан", рекао је Кежман и осврнуо се на лошу сезону црно-белих.

"Морамо да играмо боље и имамо више бодова. Партизан мора увек да стреми ка титули. Сезона је промашена и од старта је таква била, једноставно се тако наместило. Надам се да ће следећа бити боља", закључио је Кежман.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара