Позната 23 учесника СП у Јужној Африци

Већи део групне фаза такмичења у квалификацијама за Светско фудбалско првенство 2010. године у Јужној Африци завршен је и до сада су позната 23 учесника Шампионата.

Преосталих девет екипа биће познато после последњег кола у афричким квалификацијама и након утакмица у баражу.

Из европских квалификација, као победници група, пласирали су се Данска, Швајцарска, Словачка, Немачка, Шпанија, Енглеска, Србија, Италија и Холандија.

Пласман на СП кроз бараж ће покушати да обезбеди осам селекција из девет група европских квалификација - Португал, Грчка, Словенија, Русија, Босна и Херцеговина, Украјина, Француска и Република Ирска.

Жреб за бараж обавиће се у понедељак 19. октобра у Цириху, а утакмице се играју 14. и 18. новембра.

Представници Јужне Америке на Светском првенству биће петоструки светски првак Бразил, Чиле, Парагвај и Аргентина, док ће петопласирани Уругвај играти у баражу са четвртопласираним тимом из групе Северне и Централне Америке и Кариба (КОНКАКАФ) Костариком, такође 14. и 18. новембра. Из групе КОНКАКАФ на СП иду САД, Мексико и Хондурас.

Од афричких репрезентација, поред домаћина, на Светском првенству играће Гана и Обала Слоноваче, док ће преостале три екипе бити познате после последњег кола.

Репрезентације Аустралије и Јапана, као и Северне Кореје и Јужне Кореје су из Азијских квалификација избориле пласман, а Бахреин и Нови Зеланд играју у баражу Азије и Океаније. У првом мечу 10. октобра било је 0:0, док се реванш игра на Новом Зеланду 14. новембра.

Светско фудбалско првенство одржаће се од 11. јуна до 11. јула у Јужној Африци и то ће бити први Шампионат који организује једна афричка држава. Жреб за групну фазу такмичења одржаће се 4. децембра у Кејптауну, а титулу првака света брани Италија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво