Божовић: Титула без пораза? Важније је да је освојимо

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да би било феноменално да екипа освоји титулу без пораза, али да ће бити лепо и уколико се освоји уз неки неуспех.

Црвено-бели су минулог викенда ремијем против Војводине у Новом Саду 0:0 прекинули серију од 24 победе, а сутра у ванредном 29. колу дочекују Рад.

"Очекује нас тешка утакмица, јер је Рад у наставку шампионата изгубио само једну утакмицу од Спартака. Екипа су са доста искусних играча, сменили су тренера, тако да ће то бити додатан мотив да нас изненаде. Али надам се да ћемо имати прави приступ и да нећемо дозволити изненађење", рекао је Божовић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је нагласио да би био изузетно велики успех да екипа оконча сезону без пораза, али да и ако се то деси, неће умањити значај.

"Сигурно да би било лепо да завршимо сезону без пораза. У суштини, најважније је да освојимо титулу. Било би феноменално ако успемо да освојимо титулу без пораза, али биће феноменално и са поразом", рекао је Божовић.

Божовић је додао да остаје жал за пропуштеном шансом против Војводине и наставком низа победа, али да није једноставно победити у Новом Саду.

"Ми смо сами себи наментули притисак да обарамо рекорд Бенфике. Наиђе једноставно нека утакмица кад вам ништа не полази за ногом. Није лако победити Војводину у Новом Саду јер они нису тим који лако губи бодове код куће", рекао је Божовић и додао да екипа игра много боље када се игра убрза.

"Оног момента кад убрзамо игру, тада и играмо боље. Веома нам је тешко да играмо јер се већина екипа брани против нас. Терени лоши, а о лопти да не причам. Ко год види са каквом лоптом играмо, смеје нам се".

На питање новинара да ли му је најбољи стрелац тима Уго Вијера, замерио што га је извео из игре у Новом Саду и на тај начин га спречио да на 10 утакмица заредом постигне погодак, Божовић је рекао:

"Сви који играју могу да буду замењени. Мени је жао што није направио рекорд. Имао је пар ситуација у којем је могао боље да реагује", рекао је тренер црвено-белих.

Божовић је додао да са пажњом прати играче на позајмицама, али да није исто играти на позајмици и у Звезди.

"Пратимо играче на позајмици у Бежанији Стојановића и Манојловића, али једно је играти за друге клубове, а друго за Звезду. На Маракани лопта другачије одскаче", закључио је шаљиво Божовић.

Звездин леви бек Луис Ибањез рекао је да Рад долази на утакмицу са великом жељом да узме бодове црвено-белима, али да се нада повратку у победнички ритам.

"Даћемо све од себе да се вратимо на победнички низ и тако дочекамо утакмицу са Партизаном".

На питање новинара колико му значи атмосфера у свлачионици, као и подршка навијача, борбени бек је рекао да се од првог дана у клубу осећа као код куће.

"Када сам стигао у клуб, већ после другог тренинга сам осетио одличну атмосферу. Од капитена, до Кахримана, Саве Павићевића. Осећао сам се као код куће. Атмосфера на стадиону је одлична и све је дивно. После испадања од Каирата шеф је успео да направи добру атмосферу", закључио је Ибањез.

Утакмица 29. кола Суперлиге између Црвене звезде и Рада игра се у среду од 16 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво