Митровић - гол након 430 минута, епска прослава и спас за Бенитеса

Александар Митровић је постигао гол у најважнијој утакмици североистока Енглеске, спасао свој тим од пораза од великог ривала, али и завредео огромно поштовање навијача Њукасла. Делом је све то и због начина на који је гол прославио. Саутемптон за 45 минута надокнадио два гола заостатка против Ливерпула (други и трећи гол постигао за тачно два минута и 24 секунде).

Фудбалери Сандерленда победили су Ливерпул на свом стадиону са 3:2, иако су на полувремену имали два гола заостатка.

Ливерпул је у утакмици 31. кола Премијер лиге Енглеске водио головима Филипеа Кутиња из 17. и Данијела Стариџа из 22. минута.

На полувремену је Садио Мане заменио Душана Тадића и Саутемптон је отпочео мисију повратка на свом Сент Мерис стадиону.

Сенегалски фудбалер је у 49. минуту промашио пенал, али је потом смањио заостатак Саутемптона у 64. минуту. Грацијано Пеле је у 83. минуту изједначио, а Мане својим другим поготком у 86. (тачно два минута и 24 секунде касније) донео важну победу Саутемптону у борби за пласман у европска такмичења.

Саутемптон је седми на табели са 47 бодова, три мање уз утакмицу мање од Вест Хема, који је на петом месту које води у Лигу Европа. Ливерпул је девети са 44 бода из 29 утакмица.

Велику прилику да изађе из зоне испадања пропустио је Сандерленд, који је као гост играо нерешено (1:1) са великим ривалом Њукаслом.

"Црне мачке" су имале предност од 44. минута и гола који је постигао Џермејн Дефо, али је велики бод Њукаслу у 83. донео нападач репрезентације Србије Александар Митровић. Он је тако постигао гол након 430 минута фудбала у којима то никако није успевао. Био је то његов четврти ударац на мечу.

Два су додатна детаља са ове утакмице који ће се дуго препричавати међу навијачима Њукасла (заправо већ се препричавају у дигиталном свету, на Твитеру и Редиту пре свега). Прва је његова прослава гола, када се изгрлио са навијачем који је утрчао на терен.

Други је моменат када је у једном скоку добио ударац у главу и остао непомичан да лежи на земљи. Као и увек када се овако нешто деси, било је врло непријатно. Повреде главе су нешто о чему се већ извесно време расправља у фудбалу и јако је важно бити врло опрезан у оваквим ситуацијама.

Због тога медицинско особље Њукасла није дозволило некадашњем фудбалеру Партизана да остане на терену, иако је овај на све начине покушао да их убеди у супротно.

Њукасл је 19. на табели са 25 бодова, једним мање од Сандерленда. У безбедној зони је Норич, који уз утакмицу мање од та два ривала има 28 бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво