Антић: Отишли смо тамо где и припадамо

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радомир Антић оценио је након победе над Румунијом (5:0) да се Србија заслужено пласирала на Светско првенство, јер тамо и припада својим квалитетом.

"Најлепшим могућим рукописом исписали смо светле странице српске историје. Нећу намерно да кажем фудбала, јер ово што смо урадили улази у анале наше историје", био је први Антићев коментар на конференцији за новинаре после утакмице.

"Победили смо доказавши да поседујемо ауторитет. У овом тренутку могу само да кажем - Африко, долази Србија! Из Београда смо оверили визу, а то смо и желели. Отишли смо тамо где припадамо... Ово је више од игре и више од осећаја. За ово је потребно живети", казао је он.

"Резултатски је ово велика победа. Одмах сам схватио да је највећа победа понашање публике. Све је било лепо, показали смо да смо Срби и то на најлепси начин. Лепа слика ће отићи у свет", рекао је он.

Селектор Србије похвалио је све играче и навео да су још једном доказали да заслужују место у велики европским клубовима.

"Имам златне момке који играју у великим клубовима. То показују из недеље у недељу, као што су се доказали и у репрезентацији. Биће лепо прославити овај успех на улицама Београда", изјавио је Антић.

Он је додао да је на почетку другог полувремена извео Луковића, који је имао жути картон и увео искусног Ивицу Драгутиновића, како би екипа добила мирноћу.

Антић је поручио да ће се, заједно са играчима, потрудити да у наредном периоду створи још лепшу атмосферу у националном тиму и да ће противници о Србији морати да "говоре у суперлативу".

Фудбалери Србије: Заслужили смо пласман у Јужну Африку

Фудбалски репрезентативци Србије оценили су након победе над Румунијом (5:0) да су заслужено изборили пласман на Светско првенство у Јужној Африци, јер су на свакој квалификационој утакмици потврдили да поседују квалитет.

"Заслужили смо ово славље. Хвала свима који су били уз нас, а посебно признање одајемо селектору Радомиру Антићу који нам је улио снагу и моћ да на овакав начин завршимо квалификакције. Нашој срећи заиста нема краја", изјавио је капитен Дејан Станковић. Он је додао да заслуге за тријумф има цела екипа, која је функционисала "као сат". "Сматрам да смо доказали квалитет. Од почетка квалификација водили смо на табели, а смогли смо снаге да сачувамо позицију која директно води на Монцијал у Јужној Африци. Очекујем да и тамо потврдимо вредности", рекао је Станковић.

Стрелац водећег гола Никола Жигић одао је признање навијачима за сјајну подршку током читавог сусрета са Румунима. "Били смо уверени да овде у Београду вадимо визу за Јужну Африку. Хвала дивним навијачима, који су нас носили до великог тријумфа. У овом тренутку не можемо да опишемо расположење и атмосферу у екипи. Ово је велики тренутак за српски фудбал и српске навијаче", истакао је Жигић.

Марко Пантелић се вечерас коначно уписао у стрелце у мајици националног тима, а после утакмице дуго је славио са саиграчима и навијачима. "Просто немам речи. Србијо, можеш да будеш поносна. Ово славље посвећујемо нашем народу који је заслужио велику радост. Уверен сам да ћемо и на светском првенству достојно бранити боје наше земље", поручио је Пантелић.

Двоструки стрелац Милан Јовановић оценио је да је "сада све јасно". "Потврдили смо да потпуно заслужено идемо у Јужну Африку. Доказали смо квалитет и наш тријумф нико не може да оспори. Ово је велики подстицај и уверен сам да ни на светском шампионату нећемо разочарати", закључио је Јовановић.

"Ово је најсрећнији дан у мом животу, постигао сам своје прве голове на Маракани. Цео живот сам сањао овако нешто. Драго ми је што смо на бриљантан начин изборили пласман на Мундијал. Искупили смо се за нешто лошије партије у претходне две утакмице. Одужили смо се навијачима, који су и данас напунили стадион", рекао је двоструки стрелац Милан Јовановић.

"Осећам велику радост. Показала смо праву игру и то на свакој утакмици. Доказали смо да поседујемо ауторитет, друге екипе се се прибојавале нас и заслужили смо пласман на Мундијал", истакао је он.

"Сада су речи сувишне. Заслужили смо пласман на Мундијал, то смо показали на свакој утакмици. То је сан сваког фудбалера. Мало смо нервозно почели вечерашњи меч, али смо на време постигли голове", навео је он.

"Мало ћемо да славимо, али нема опуштања јер нас у среду очекује и утакмица са Литванијом, коју морамо да добијемо како би на жребу за СП били у првом шеширу. Показали смо да смо озбиљна европска репрезентација. Идемо на Мундијал да остваримо добар резултат, били би задовољни пласманом у четвртфинале", поручио је Караџић.

"Све ово сам доживео веома емотивно. Велика ми је част што сам део ове екипе. Мало сам се 'погубио' када сам изашао на терен, а сада не могу да вам опишем како се осећам. Одмах после утакмице сам се чуо са мамом, она ми је прва честитала. Сада је најважније да смо се пласирали на Мундијал", закључио је Суботић.

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи