Славље широм Србије

Тријумф фудбалске репрезентације над Румунијом и пласман на првенство света проузроковали су ерупцију одушевљења широм Србије. Репрезентативци су од Маракане до центра Београда дошли у отвореном аутобусу, који је пратио велики број аутомобила са навијачима. Славило се и у Крагујевцу, Нишу, Смедереву, Врању, Косовској Митровици...

Више хиљада Београђана поздравило је у центру града фудбалске репрезентативце Србије, који су убедљивом победом над Румунијом изборили пласман на Светско првенство у Јужној Африци следеће године.

Репрезентативци су од Маракане до центра Београда дошли у отвореном аутобусу, који је пратио велики број аутомобила са навијачима, а потом су се упутили ка Ковилову, где је база за припреме националног тима.

Поред застава Србије којим је био окићен аутобус, стајао је и транспарент са натписом "Идемо у Африку".

Уз звуке трубача и орла, маскоту репрезентације, играчи су се добро забављали и прославили велику победу и пласман на Мундијал.

Улице око Трга Републике биле су блокиране колонама грађана који су се кретали ка центру града.

 

"Србија, Србија", одјекивало је престоницом, уз заглушујуће сирене аутомобила, из којих су заставама махали младићи и девојке, узвикујући имена фудбалера.

Славило се и у Крагујевцу, Нишу, Врању, Смедереву, Чачку, Косовској Митровици... Славља је било и у Бањалуци и Херцег Новом.

У севереном делу Косовске Митровице навијачи су се окупили код главног ибарског моста, где су уз песму и скандирање Србији прославили успех наших фудбалера. Такође, од Косовске Митровице до Звечана, кружили су аутомобили уз звуке сирена.

По завршетку утакмице уз звуке сирена почели су да круже аутомобили и у Бањалуци, а на некима од њих биле су истакнуте српске заставе. Чули су се и узвици "Србија, Србија".  

Број коментара 105

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво