Намештена утакмица у Темишвару ?!

Капитен румунског прволигаша Темишвара Дан Алекса изјавио је да му је уочи утакмице Лиге Европе против Динама из Загребану нуђено пола милиона долара да скриви једанестерац и омогући победу гостима.

Он је то одбио, а о свему је обавестио председника клуба Марјана Јанкуа, који је најавио да ће од Европске фудбалске уњје захтевати да покрене истрагу о томе.

"Пре утакмице против Динама понуђено ми је 500.000 долара. То ме је увредило и нисам могао да верујем шта се дешава. Понуду сам одбио и о свему обавестио председника клуба", рекао је Алекса и додао да је посредник у том послу требало да буде бивши румунски судија са листе УЕФА Сорин Алтмајер.

Јанку је у једној телевизијској емисији потврдио да му је Алекса пријавио покушај подмићивања.
"То што се догодило уочи утакмице с Динамом није изолован случај. Дешавало се то и у утакмима националног шампионата. Тада нисмо реаговали, али сада хоћемо и случај ћемо истражити уз помоћ УЕФА", рекао је Јанку.
Румунски медији покушај подмићивања не повезују са Динамом, већ са домаћом кладионичарком мафијом, а о чему се стварно радило требало би да покаже истрага, у којој ће свакако бити провремо да ли је било неуобичајених клађења на ту утакмицу. Динамо је, иначе, у Темишвару победио 3:0, што је било мимо прогноза кладионичара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво