Читај ми!

Инциденти у Трстенику, ко је одговоран?

Снимак са фудбалске утакмице Српске лиге Исток у Трстенику између домаћина Прве петолетке и Темнића из Варварина изазвао је велику пажњу на друштвеним мрежама. Осим тешке повреде играча гостију забележене су немиле сцене на терену и ван њега због којих је морала да интервенише и полиција.

Андрија Радовановић, играч Темнића из Варварина, није био у коми, како су неки медији извештавали. После указане помоћи на терену због потреса мозга, збринут је на ортопедском одељењу крушевачке болнице.

Андрија је изашао из болнице на сопствени захтев и одмара се код куће у Текијама код Крушевца.

"Слабо се сећам шта ми се догодило. Знам само да сам добио ударац и од тада се више ничег не сећам. Добио сам потрес мозга и лежао сам у болници два дана. Последице су вишеструке, глава ме много боли, на таблетама сам, не могу ноћу да спавам од болова", каже Андрија Радовановић.

Повреда није последица туче већ, како се наводи у записнику, дуела у шеснаестерцу у 72. минуту. Док је играч Темнића лежао на трави, копачком га је закачио Трстеничанин Немања Љубисављевић.

За време лекарске интервенције која је трајала осам минута у терен је са трибина утрчао гледалац, ударио Љубисављевића и изазвао општу пометњу на терену. Полиција је утврдила да је реч о рођеном брату повређеног фудбалера.

"Све ово што се дигла ова фрка и паника око инцидента, то су неспретне изјаве појединих људи који нису ни у Фудбалском клубу Темнић нити у Фудбалском клубу Трстеник ППТ, већ се баве само новинарством", сматра Радиша Долић, секретар ФК Темнић из Варварина.

"То уопште није био никакав намерни инцидент. Ја бих молио да се то не ставља на терет нашем играчу, који је изузетно добар момак, млад играч, који то није урадио намерно. Да останемо добри спортски ривали", каже Љубодраг Шеровић, председник ФК Трстеник ППТ.

Овај дуел је најављен као утакмица повећаног ризика. Дежурале су три патроле полиције и десет редара, који, како наводи делегат, нису били у стању да спрече немиле сцене на терену.

Дисциплински судија Фудбалског савеза Региона Источне Србије ће на основу извештаја прибављених од службених лица донети адекватне одлуке.

"Знам да је то био један изоловани инцидент који је проузроковао гостујући навијач. Практично су редарске службе све оно што је било по прописима потребно да се учини у том тренутку, обавиле максимално одговорно свој посао. Наравно да такви и слични инциденти само бацају ружну слику на фудбал и све оно што се одлично ради у овом делу Србије", сматра Горан Милановић, председник ФС Региона Источне Србије.

После прекида, утакмица у Трстенику је настављена, а коначни резултат је био 1:1.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво