Читај ми!

Француска савладала Србију у пријатељском мечу

Фудбалска репрезентација Србије изгубила је у пријатељској утакмици у Бордоу од домаће селекције Француске са 2:1 (2:1). Стрелци су били Митровић у 40. за Србију, а Матуиди у 9. и 25. минуту за Француску. Репрезентација је вечерас у Бордоу одиграла јубиларну 100. утакмицу од осамостаљења државе.

Селектор Радован Ћурчић је на 100. утакмици Србије од њеног осамостаљења 2006. године извео комбинован састав који није успео да парира знатно бољем противнику.

Француска је била много боља од Србије, посебно у првом полувремену, после којег је могла да има и већу предност од 2:1.

Прву шансу домаћин је имао већ у другом минуту, када је Предраг Рајковић одбранио шут Антоана Гризмана, а повела је у деветом после доброг центаршута Бакарија Сање и ударца Матуидија главом.

Француска је у наредних неколико минута имала више прилика да повећа предност. Прво је Матје Валбуена шутирао преко гола, а потом је Рајковић одлично одбранио шут Оливијеа Жируа са пет метара.

Србија је прву прилику имала у 18. минуту, када је Душан Тадић упослио Немању Матића на левој страни, а он је по земљи додао до Немање Гудеља, који је шутирао са 12 метара, али му је одлично одбранио Иго Лорис.

Француска је потом наставила опасне нападе и у 25. минуту постигла други погодак. Валбуена је извео корнер с леве стране, Матић је интервенисао и одбио лопту на 20 метара од гола, где је био Матуиди који је фантастичним волеј ударцем савладао немоћног Рајковића.

Србија је до полувремена ипак смањила заостатак, случајним поготком Митровића. Матић је додао до Тадића, који је одлично центрирао, Лазар Марковић је из волеја шутирао, а лопта је погодила Митровића и преварила Лориса.

Француска је у последњих пет минута првог дела игре имала две озбиљне шансе за нови гол, али Жиру није успео да га постигне, пошто је оба пута био за мало непрецизан.

Србија није добро почела ни друго полувреме, а Французи су већ у 51. минуту имали нову шансу.

Љубомир Фејса је изгубио лопту на својој половини, Жофри Кондогбија је одлично проиграо Гризмана на десној страни, који је без проблема прошао Уроша Спајића, али је погодио стативу.

У последњих 20 минута утакмице Србија је имала нешто већу теренску иницијативу, али није успела да дође до праве шансе за гол.

Утакмица је одиграна пред пуним стадионом Атлантик у Бордоу, изграђеним за наредно Европско првенство.

Србија је остала без шансе за пласман на Европско првенство идуће године, док се Француска спрема за континентални шампионат чији ће бити домаћин.

Овако је протекао меч у Бордоу:

22.38 - Крај меча у Бордоу. Минимална победа репрезентације Француске над Србијом 2:1.

22.32 - Последња измена у тиму Србије, Спајић излази дебитује играч Мехелена Милош Косановић.

22.25 - Још једна измена, Ћурчић изводи Фејсу и уводи Петровића. У 76. минуту Митровића је заменио Шкулетић.

21.55 - Селектор Ћурчић мења Гудеља, Тадића и Марковића. Уместо њих на терен улазе Љајић, Костић и Тошић.

21.48 - Настављен меч у Бордоу, без промена у нашој репрезентацији.

21.31 - Крај првог дела сусрета, Француска 2 Србија 1. Стрелци су били Митровић у 40. за Србију, а Матуиди у 9. и 25. минуту за Француску.

21.25 - ГОООЛ! Србија смањује на 2:1! Након центар шута Тадића лопта долази до Марковића који шутира из прве а лопта погађа Митровића и вара голмана Лориса.

21.11 - ГОООЛ! Француска води са 2:0! Матуиди фантастичним волејем са ивице казненог простора постиже свој други погодак. Претходно је Матић покушао да избаци лопту из шеснаестерца која је пала право на ногу Француском фудбалеру.

21.03 - Коначно прилика и за "Орлове", велику прилику Немање Гудеља брани Лорис.

21.00 - Предраг Рајковић одлично брани шут Жируа и спасава своју мрежу. Французи за сада лако долазе до нашег казненог простора.

20.54 - ГОООЛ! Француска води са 1:0 голом Матуидија у деветом минуту меча! Француз након сјајног центар шута Гризмана највиши у скоку и ударцем главом матира немоћног Рајковића.

20.45 - У Бордоу почео пријатељски сусрет између Србије и Француске. Ово је стоти званични меч наше репрезентације! "Орлови" у саставу: Рајковић, Обрадовић, Томовић, Спајић, Ивановић, Гудељ, Фејса, Матић, Марковић, Тадић и Митровић.

"Триколори" у саставу: Лорис Тремулинас, Мангала, Варан, Сања, Шнајдерлин, Погба, Матуиди, Гризман, Валбуена и Жиру.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво