Читај ми!

Преокрет Радa, победе ОФК Београда и Јавора

Фудбалери Рада победили су на свом терену после преокрета Младост из Лучана са 4:2, у петом колу Супер лиге Србије. Победу је забележио и ОФК Београд, који је код куће победио Радник из Сурдулице са 3:0. Спартак и Јагодина одиграли су 0:0 у Суботици, чиме су гости освојили први бод у сезони. Јавор је славио у Чачку против Борца – 1:0. Реми Радничког и Вождовца. У последњем мечу Нови Пазар и Металац одиграли нерешено – 2:2.

Рад је губио са 2:0 на полувремену, али је за непуних 10 минута почетком другог полувремена направио преокрет, а после и убедљив тријумф.

Младост је одлично почела меч у Београду, пошто је искористила грешке одбране Рада и повела са 2:0 головима Небојше Гаврића у шестом и Саше Јовановића у 18. минуту.

Домаћа екипа не само да је правила грешке, већ је деловала успорено у првом полувремену, али се то променило већ у других 45 минута. Прво је Иван Пешић у шеснаестерцу Младости фаулирао Милорада Дабића, тако да је судија Милан Илић досудио пенал, а Немања Михајловић је био сигуран извођач.

Само три минута касније, Милош Обрадовић је са леве стране убацио лопту, а Немања Арсенијевић ју је главом из близине сместио у мрежу за изједначење.

"Грађевинари" су се тада потпуно ослободили и почели да нападају, да би у 58. минуту повели када је Арсенијевић уклизао на убачену лопту, а Александар Живановић је лоше интервенисао и сместио лопту у свој гол, за 3:2.

Питање победника коначно је решено у 80. минуту, када је Немања Михајловић са ивице шеснаестерца шутирао и савладао свог имењака Крзнарића на голу Младости за 4:2.

Рад сада има две победе, реми и два пораза, док је Млаодст остала на једном тријумфу, уз реми и три пораза.

ОФК Београд је био сигуран против новајлије у лиги. Ивица Јовановић довео је "романтичаре" у вођство већ у осмом минуту. Радник је након тога имао неколико прилика, али није успео да их искористи. Домаћин је у другом полувремену заиграо боље и головима Златка Лишчевића у 52. и Бранимира Субашића у 74. ставио тачку на меч.

ОФК Београду је ово била друга победа уз три пораза, док Радник има учинак од једног тријумфа, два пораза и две нерешене утакмице.

Спартак није успео да савлада "фењераша" на свом терену и остао је на једној победи, уз две изгубљене и две нерешене утакмице. Јагодини је ово био први бод у сезони, после четири узастопна пораза.

Јавор је победом над Чачанима, макар до утакмице Партизана који се састаје са Војводином, "избио" на прво место првенства Србије са 12 бодова, једним више од Црвене звезде.

Јавор је на гостовању, у не претерано узбудљивој утакмици, славио победу голом Ивана Јосовића у 48. минуту, а у улози асистента нашао се Игор Јосовић.

Борац, који предводи Ненад Лалатовић, имао је након примљеног гола теренску иницијативу, али она није донела резултат, па је екипа из Чачка забележила други узастопни пораз, те сада заузима четврто место са девет бодова.

Меч у Нишу на стадион Чаир није донео много узбуђења. Обе екипе имале су неколико солидних шанси, али су мреже остале нетакнуте. Радничком је ово други реми у сезони, те после петог кола заузимају пето место са осам бодова, док је Вождовац 15. са четири. 

Утакмица на Градском стадиону у Новом Пазару требало је да почне у 20.00, али рефлектори нису радили због квара на трансформатору, те је тек са 69 минута закашњења судија Срђан Обрадовић дао знак за почетак.

Металац је боље почео утакмицу и повео у 18. миниту голом Луке Мердовића, али радост гостију није дуго потрајала, пошто је само два минута касније Владимир Радивојевић донео Новом Пазару изједначење.

Домаћин је до преокрета стигао у 66. минуту, након добре комбинације Ирфана Вусљанина, који је прошао по левом боку, те у казненом упосло Предрага Павловића, а овај након кратког дриблинга шутирао и савладао голмана Металца.

Ипак, гости се нису предали, те су на крају стигли до изједначења, а гол је постигао Драган Миловановић, који је искористио грешку Владимира Тинтора у одбрани.

Нови Пазар после пет одиграних утакмица заузима шесто место са осам бодова, док је Металац 13. са пет.

Резултати:
Нови Пазар - Металац 2:2 (Радивојевић 20, Павловић 66 - Мердовић 18, Миловановић 81)
Борац - Јавор 0:1 (Јосовић 48)
Раднички Ниш - Вождовац 0:0
Црвена звезда - Чукарички 3:1 (Ибањез 55, 82. пенал, Катаи 87 - С.Срнић 16)
ОФК Београд - Радник 3:0 (Јовановић 8, Лишчевић 52, Субашић 74)
Рад - Младост 4:2 (Михајловић 49. пенал, 86, Арсенијевић 52, Живановић 58. аутогол - Гаврић 6, Јовановић 18)
Спартак - Јагодина 0:0

Преостали меч 5. кола између Војводине и Партизана игра се у четвртак у Новом Саду од 20 сати.

Табела: Јавор 12 бодова, Црвена звезда 11, Партизан и Борац по 9, Раднички и Нови Пазар по 8, Чукарички, Рад и Војводина по 7, итд.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво