Арсенал освојио Комјунити шилд, Венгер први пут славио против Мориња

Арсенал је освојио Комјунити шилд, пошто је савладао Челси минималним резултатом 1:0. Окслејд Чемберлен донео победу "тобџијама". Прва победа Арсена Венгера против Жозеа Мориња. Такође, Морињо је при изласку са стадиона бацио освојену сребрну медаљу навијачу Арсенала. Морињо "боцка" Арсенал, бацио медаљу у публику. Не чувам вицешампионске медаље, па сам је бацио једном навијачу Арсенала. То је за губитнике, за њих је то лепа успомена, рекао је Португалац.

Енглески Суперкуп, односно Комјунити шилд, ове године је завршио у рукама Арсенала. "Тобџије", освајачи ФА Купа, савладали Челси, шампиона Премијер лиге, са 1:0.

Стрелац јединог гола пред 85.000 гледалаца на Вемблију био је  Алекс Окслејд Чемберлен у 24. минуту, а тај гол је био довољан за први (иоле важан) трофеј у години, и, тешко је поверовати, прву победу Арсена Венгера против Жозеа Мориња.

После 13 такмичарских мечева, у којима Венгер има шест ремија и седам пораза, Француз коначно има прилику да слави, пошто је у уводном мечу пред нову сезону Премијер лиге његова екипа дошла сасвим заслужено до 14. пехара Суперкупа Енглеске.

Пресудан детаљ меча догодио се на половини првог дела игре, када је Чемберлен са десне стране, после асистенције Волкота, преварио Аспиликуету и снажним ударцем погодио саме рашље.

Челси је у наставку покушао преко Ивановића, Фалкаа и Оскара да изједначи, али је њихов доскорашњи саиграч и голман Петр Чех био непремостива препрека.

За лондонски тим свих 90 минута одиграли су српски репрезентативци Немања Матић и Бранислав Ивановић.

"Били смо данас бољи тим и изгубили, а победио је тим који се више бранио. Имали смо иницијативу, контролисали утакмицу и имали посед лопте. Арсенал се бранио са десеторицом играча, сви су готово били испред лопте. Ставили су све испред своје црте и били добро организовани. Честитам им... Имали су неколико добрих шанси из контри, али ми смо своје стварали организованим фудбалом. Играли су тактички и дошли до гола предности без икаквог разлога", рекао је Морињо, а преносе британски медији.

Тренер Арсенала Арсен Венгер оценио је да је његов тим превазишао "комплекс" Челсија и да је показао велику жељу за победом.

"Физички јако тешка утакмица, а ни терен није био у најбољем стању. Од када смо повели, можда смо учинили мало више ствари да одбранимо ту предност, али смо показали велику жељу за победом. Када смо нападали, деловали смо да можемо до још неког гола, али смо некако превише играли на својој половини. Играли смо под ' ручном кочницом', али смо превазишли могући комплекс", казао је Венгер.

Након доделе трофеја Жозе Морињо је честитао сваком играчу Арсенала, срдачно се поздравио са Петром Чехом, али је на крају изостао поздрав двојице стручњака, чији су односи последњих година веома лоши.

"Венгер је намерно избегао руковање после меча. Ја сам стајао испред уласка у тунел, поздравио сам се са свим играчима Арсенала, али он је избегао руковање...", рекао је Морињо.

Венгер је одбацио оптужбе на конференцији за новинаре рекавши да се после утакмице "више пута руковао" и додао да ту нема ничег "посебног".

Такође, Морињо је при изласку са стадиона бацио освојену сребрну медаљу навијачу Арсенала.

"Не чувам вицешампионске медаље, па сам је бацио једном навијачу Арсенала. То је за губитнике, за њих је то лепа успомена", рекао је Португалац.

Наредног викенда ће почети нова сезоне Премијер лиге, а титулу брани Челси.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво