Апел фудбалске организације пред вечити дерби

Фудбалски савез Србије, Црвена звезда, Партизан и Заједница клубова Супер лиге апеловали су на навијаче оба клуба и целокупну спортску јавност да 134. дерби, који се игра 5. октобра на стадиону црвено-белих, протекне у спортском и фер надметању.

"На састанку, коме су присуствовали и представници Министарства унутрашњих послова Србије, у отвореном дијалогу разматрана су деликатна питања у вези са организацијом вечитог дербија. После низа сукоба које су направили навијачи Црвене звезде, наша фудбалска организација апелује на све учеснике предстојећег меча да достојанственим понашањем врате кредибилитет институцији српског фудбала какав је вечити дерби", наводи се у заједничком саопштењу.

Како је, између осталог, оцењено, утакмице између вечитих ривала Црвене звезде и Партизана би требале да буду "највеће спортско уживање у нашој земљи".

"Вечити дерби одувек је био празник српског фудбала, уживање у врхунској спортској представи великих спортских пријатеља, али и ривала", истакли су представници ФСС, Црвене звезде, Партизана и Заједнице Супер лиге апелујући да се учине "максималне организационе припреме" како би дерби протекао у духу фер-плеја на терену, трибинама, као и на улицама главног града.

У том циљу ФСС је за петак најавио и заједнички састанак са навијачким групама Црвене звезде и Партизана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво