Читај ми!

Суд у Лозани: Албанија добија три бода!

Међународни суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) доделио је Албанији три бода са прекинутог меча са Србијом у Београду.

У образложењу пресуде се наводи да је прекид меча, као и његово касније напуштање, проузроковано лошом безбедносном организацијом, физичким насртајима навијача и макар једног редара.

Због тога, каже се даље, "одговорним се мора сматрати Фудбалски савез Србије, а не Фудбалски савез Албаније".

ЦАС је оборио иницијалну одлуку Уефе са образложењем да његова комисија, на основу поднетих доказа, није могла несумњиво да утврди да је судија издао "јасно, директно и безусловно наређење" играчима Албаније да наставе меч "на основу дефинитивне одлуке да је безбедност осигурана". 

На другој страни, суд у Лозани је подржао првобитну одлуку Уефе која се тиче одговорности Фудбалског савеза Албаније у вези са дроном и заставом са непримереним симболима. Због тога је изречена новчана казна од 100.000 евра остала на снази.

Пре суда у Лозани, па и пре свих медија у Албанији, вест је на свом Твитеру објавио премијер те земље Еди Рама.

"Супер. То је европска правда, три бода за црвено-црне у Београду", написао је Рама.

Председник Владе Србије Александар Вучић одговорио је на поруку албанског премијера Едија Раме поводом одлуке суда у Лозани да врати бодове албанској репрезентацији оценом да је реч о срамној и увредљивој одлуци. 

На утакмици која је прошле године прекинута на стадиону Партизана у 41. минуту, дошло је до инцидената када се изнад терена појавио дрон са заставом "Велике Албаније".

Након тога су се сукобили и фудбалери два тима, а одређен број навијача је нашао своје место на игралишту.

Уефа је утакмицу првобитно регистровала резултатом 3:0 за Србију, али је српски тим казнила одузимањем три бода због поменутог утрчавања гледалаца на терен.

Након тога оба савеза су уложила жалбу ЦАС.

Након ове одлуке Албанија дели друго место у квалификационој групи И са селекцијом Данске. Обе екипе имају десет бодова, иза Португалије, која их је сакупила 12. Србија пак сада има минус два бода, што наравно значи да више нема ни теоретских шанси да оде на шампионат Европе у Француској.

Број коментара 84

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво