Читај ми!

Божинов стигао у Хумску

Валери Божинов је нови фудбалер Партизана. Некадашњи фудбалер Јувентуса, Фјорентине, Манчестер ситија каже да зна у какав клуб је дошао и нада се да ће освојити титулу и пласирати се у Лигу шампиона у црно-белом дресу.

Нема времена за одмор у Партизану, па ни у недељу после подне. У Хумској је представљен нови фудбалер – бугарски интернационалац Валери Божинов.

"Узбуђен сам што сам дошао у најбољи клуб у Србији. Прва обавеза је да освојим титулу, а друга да играмо групну фазу неког од европских такмичења. Партизан је по томе исти као и Јувентус, захтевају се само победе. Пошто сам био у Торину, јасно ми је шта се од мене очекује. Уосталом, и у Београду ћу носити црно-бели дрес", рекао је Божинов на конференцији за новинаре.

Божинов је потписао двогодишњи уговор са Партизаном и носиће дрес са бројем 86.

Он је навео да је разговарао са бившим играчем Партизана, сународником Иваном Ивановом, који му је рекао "да не размишља, већ да пређе у Партизан, пошто је то најбољи клуб који може да изабере".

"Рекао ми је да ћу сваке године да играм европска такмичења и да ћу бити у прилици да се борим за трофеје. Иван ми је објаснио да клуб фуникционише као породица", рекао је Божинов.

Некадашњи фудбалер Лечеа, Јувентуса, Парме и Манчестер ситија у Партизану ће играти са сународником Иваном Бандаловским.

"Желим да дајем голове, да побеђујем за себе, па ако будем играо добро, можда се вратим и у репрезентацију. Не желим да живим у прошлости, већ да мислим само о првом наредном тренингу. Када сам се јутрос пробудио, срце ми је рекло да идем у Партизан", рекао је Божинов.

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да је 29-годишњи бугарски нападач велико појачање.

"Он има све референце да игра у великом клубу какав што је Партизан, а то показује његова каријера и више од 40 утакмица за репрезентацију Бугарске. Нема сумње да је квалитетан фудбалер и да ће бити велико појачање за нас", рекао је Милинковић.

Тренер српског шампиона навео је да су Божинова препоручили "фудбалски и људски квалитети, јер је имао и уносније понуде, али да је одлучио да не иде у Азију".

Божинов је трећи играч који је Партизан довео у прелазном року, после Николе Трујића и Марка Јевтовића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво