Финале Купа Србије

Чукарички освојио Куп Србије

Чукарички–Партизан 1:0. Чукарички победом остварио историјски успех, освојио први трофеј у клупској историји.

Фудбалери Чукаричког су освојили први трофеј у клупској историји, пошто су на стадиону "Рајко Митић" у Београду победили Партизан са 1:0 у финалу Купа Србије. Победнички гол је постигао Славољуб Срнић у 39. минуту меча. Чукаричком је то било прво финале и први трофеј још од оснивања, 1926. године.

Ривали су меч почели опрезно пред око 20.000 гледалаца на стадиону "Рајко Митић", али је меч прекинут и пре него што су играчи добили прилику да се разиграју.

Навијачи Партизана су у терен бацали петарде, због чега је судија Владан Глођовић прекинуо утакмицу, а званични спикер објавио да ће, ако се то настави, трибина бити испражњена.

Тај прекид као да је више пријао играчима Чукаричког, који су недуго потом имали најбољу прилику. Филип Стојковић је прошао по десној страни, центрирао по земљи до Николе Стојиљковића, који се из окрета ослободио Грегора Балажица, шутирао и погодио стативу.

Андрија Живковић се недуго потом нашао у изгледној позицији, али је слабо шутирао. Бранко Илић се нешто касније нашао у доброј позицији, али је шутирао поред гола. Партизан је остао без гола, али је имао већи посед лопте.

Ниједан тим није стварао изгледније прилике све до 39. минута. Тада је Стојиљковић у дуелу са Балажицем освојио лопту, онда ју је додао до Славољуба Срнића, који је преварио Ивана Бандаловског, прешао и Илића, истрчао сам пред голмана Живка Живковића и по земљи ју је сместио у мрежу за 1:0.

Утакмица у другом полувремену није добила на темпу. Актуелни шампион Партизан није стварао изгледне прилике, играо је без енергије, а у појединим моментима је деловало као да нема идеју. С друге стране, Стоиљковић је шутом из "маказица" погодио спољни део мреже.

Тренер Партизана Зоран Милинковић је уместо Саше Илића увео нападача Немању Којића, али ни то није размрдало црно-беле са Топчидерског брда.

У финишу меча на терену су биле видне нервоза и чарке. Партизан је најбољу шансу имао три минута пре краја, али је ударац главом Дарка Брашанца завршио поред гола.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво