Црвена звезда кажњена са 600.000 динара

Заменик дисцплинског судије Заједнице клубова Супер лиге Дракче Димитријевић казнио је Црвену звезду са 600.000 динара због инцидента на утакмици против Јагодине, када су играчи на терен изашли у мајицама са натписом "Правда за Мишића".

Играчи Црвене звезде, који су на терен изашли у мајицама са написом "Правда за Уроша", кажњени су са по 120.000 динара, што је такође максимална казна.

Иста казна изречена је и секретару стручног штаба Војиславу Лалатовићу, због тога што није урадио ништа да спречи фудбалере да на терен изађу у тим мајицама.

Укупна изречена казна износи 2.040.000 динара, односно око 27.000 евра.

Према речима Димитријевића, то је највећа новчана казна икада изречена у нашем фудбалу.

"Испитали смо све околности које су довеле до тог инцидента и у првостепеном поступку донели смо спортску одлуку. На државним и правосудним органима је да утврде друге чињенице и на основу законских прописа донесу одговарајуће одлуке", рекао је на конференцији за новинаре Димитријевић.

Он је додао да Црвена звезда има право жалбе на изречене казне у року од осам дана.

Према речима његовим речима, Црвена звезда ће као организатор дербија против Партизана, који је на програму у недељу, морати да достави додатне гаранције да неће доћи до сличних изгреда њених навијача.

Генерални секретар Заједнице клубова Супер лиге Миодраг Јанковић је додао да ће гаранције морати да достави и Партизан, јер се и од његових навијача тражи да се понашају у складу са прописима.

"На основу данас изречених казни, вечити дерби ће моћи да се игра пред публиком. За сада, међутим, нема гаранције да ће тако и бити, јер накнадно може да буде донета одлука да се игра пред празним трбинама уколико оперативци МУП-а Србије у међувремену дођу до сазнања да навијачи припремају нове нереде", рекао је Димитријевић.

Образлажући своју одлуку о казнама, Димитријевић је нагласио да на основу изјава свих актера није успео да сазна ко је наредио да играчи обуку спорне мајице.

Димитријевић је рекао да је в.д. председника клуба Добривоје Танасијевић упозорио секретара стручног штаба Лалатовића да ће играчи изаћи на терен у тим мајицама, али он о томе није обавестио ни тренера Чедомира Јаневског, ни спортског директора Илију Ивића, који су могли да нареде играчима да не обуку мајице.

Јанковић је рекао да је изрицањем казни окончан поступак против Црвене звезде и изразио наду да ће наредних дана бити урађено све да предстојећи дерби протекне у што бољој атмосфери, односно да неће бити потребе да се накнадно доноси одлука о игрању без присуства публике.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво