Милинковић: Морамо бити озбиљни до краја

Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић изјавио је да његова екипа поштује Напредак и да у предстојећи меч улази озбиљно, али да у утакмици у Крушевцу жели да победи и обезбеди шампионску титулу.

"Треба да обезбедимо наслов првака. То нам је на дохват руке. Морамо да будемо опрезни и озбиљни, да поштујемо противника и да завршимо посао до краја", рекао је Милинковић на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

Фудбалери Партизана у среду, 13. маја, од 18 часова играју у Крушевцу против Напретка утакмицу 28. кола Супер лиге Србије. Црно-белима је потребан бод како би, три кола пре краја, освојили шампионску титулу. Напредак се бори за опстанак и заузима 13. место на табели са 28 бодова.

"Очекујем тешку утакмицу пошто се Напредак бори за опстанак. Мислим да смо се добро спремили после утакмице са Спартаком. Напредак више вреди него што показује његов пласман на табели, али имали су такву сезону. Они ће учинити све да остваре добар резултат", рекао је Милинковић.

Он је додао да је легитимно право сваке екипе да се брани али да очекује да ће Напредак играти отвореније, пошто су му потребни бодови и да ће то отворити више простора и за Партизанове нападаче.

Партизан је прошле године изгубио у Крушевцу и тиме се, практично, опростио од титуле а Милинковић је рекао да ће његова екипа покушати да се реваншира противнику за тај пораз.

"Партизан не сме ништа да заустави у походу на наслов првака", рекао је он и додао да нема кадровских проблема али да размишља да одмори два играча из прве поставе и навео да ће Мирослав Вулићевић овај пут бити на клупи.

Медији су претходних дана спекулисали да би овог лета у Партизан могли да дођу Милош Јојић, Миралем Сулејмани и Гојко Качар а Милинковић је рекао да не жели да прича о појачањима док се не заврши сезона, јер то не би било фер према играчима из садашњег састава.

Фудбалер Партизана Стефан Бабовић рекао је да је циљ његове екипе да после сутрашње утакмице освоји титулу и да више воли да буде "првак са Партизаном него да Србија уђе у Европску унију".

"Нећемо имати проблема са мотивом. Ово ће бити најтежа титула коју смо освојили у последње време, пошто знамо шта смо све прошли ове сезоне. Стигли смо надомак титуле и желимо да је вратимо кући", рекао је Бабовић.

Бабовић, који се у зимском прелазном року вратио у Партизан, рекао је да је дошао само због титуле.

"Ово је била успешна сезона. Имао сам мотив који нема везе са финансијама и престижом. Играо сам већ овде, играо у репрезентацији и иностранству и нећу после 17 година да правим име. Дошао сам да титулу вратимо кући", рекао је он.

Бабовић је додао да Управа Партизана има озбиљне амбиције за наредну сезону и да је у таквој ситуацији увек мотивисан да остане у клубу и настави сарадњу са тренером.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво