Малага забележила прву овосезонску победу

Фудбалери Малаге победили су Ваљадолид са 2:1 и тако забележили прву овосезонску победу у шпанској лиги.

Малага је повела голом Мануела Ортиса у 34. минуту, и то је био први овосезонски гол те екипе, после одиграних 394 минута. Бразилац Адријан дуплирао је вођство у 55. док је једини стрелац за госте био Педро Леон у 65. минуту.

Малага је после пет одиграних утакмица у шпанском првенству на 17. месту са четири бода, док је Ваљадолид са шест освојених бодова на 11. позицији.

Алмерија је на свом терену победила Уелву са 1:0 голом Алвара Негреда у петом минуту судијске надокнаде. Гости су утакмицу завршили са девет играча пошто су у 79. минуту искључени Хесус Васкес и Пабло Оливеира у 83. минуту.

Екипа Алмерије је овом победом поправила пласман и сада је пета на табели са 10 бодова, док је Уелва 16. са четири бода.

Атлетико Билбао је на свом терену изгубио од Хетафеа. Једини стрелац на мечу био је Франсиско Куеро у 87. минуту.

Хетафе је осми на табели са осам бодова из пет утакмица, док је Атлетико Билбао 13. са пет освојених бодова.

Мајорка је на гостовању у Сантандеру победила Расинг 2:1.  Домаћи су повели у 22. минуту голом Ивана Маркана, а изједначио је Фернандо Варела у 45. минуту. Победу гостима четири минута пре краја утакмице донео је Пјер Вебо.

Мајорка после петог кола заузима девето место на табели са осам бодова, док је Расинг претпоследњи, без победе, са два нерешена резултата.

Нумансија и Осасуна одиграли су без голова.

Фудбалери Валенсије победили су Депортиво са 4:2 и тако преузели вођство на табели после пет одиграних кола захваљујући бољој гол-разлици у односу на Виљареал.

Гости из Ла Коруње повели су у 11. минуту аутоголом Емилијана Моретија. Изједначио је Хуан Мата у 34. минуту. Давид Виља постигао је два гола у 49. и 82. минуту, затим Хоакин у 69. Стрелац другог гола за Депортиво био је Анхел Лафита у 85. минуту.

Давид Виља је са два постигнута гола избио на прво место листе стрелаца шпанске прве лиге са укупно шест голова.

Валенсија је прва на табели са 13 бодова, колико има и Виљареал, који је победио Спортинг из Хихона 1:0. Валенсија је прва јер има бољу гол разлику 12:4, док Виљареал има 7:2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се