Мандела, Черчил, Линколн... Блатер?!

Сеп Блатер је добио подршку Конфедерације Северне и Централне Америке, али не само то, већ су Швајцарца упоређивали са Винстоном Черчилом, Абрахамом Линколном, па чак и са Исусом.

Већина чланица Конфедерације Северне и Централне Америке (Конкакаф) подржала је Сепа Блатера у намери да добије нови мандат на предстојећим изборима за председника Светске фудбалске федерације (Фифа).

"Чланство је послало поруку да ћемо наставити да подржавамо Блатера", рекао је председник Конкакафа Џефри Веб, а пренели су светски медији.

На конгресу Конкакафа, десет чланица је јавно подржало Блатера, а овај 79-годишњи Швајцарац је упоређиван са великим бројем историјских личност, попут Исуса, Нелсона Манделе и Винстона Черчила.

Први човек Фудбалског савеза Доминиканске Републике Озирис Гузман упоредио је Блатера са Исусом, Абрахамом Линколном и Мартином Лутером Кингом.

Фудбалски савез Тринидада и Тобага назвао је Блатера "оцем фудбала".

Јавну подршку Блатеру пружили су још Јамајка, Хаити, Куба, Панама, Сент Винсент, Порторико и Туркс и Кајкос.

Противкандидати Блатеру, на изборима који ће се одржати 30. маја у Цириху, биће Луис Фиго, Михаел ван Праг и јордански принц Али бин ел Хусеин.

Блатер је на челу Фифе од 1998. године, а у мају ће покушати да обезбеди пети мандат.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 17. апр 2015, 15:11) - Младен Кг [нерегистровани]

Доста је !

Па и на челу ФИФЕ треба да се ограничи број мандата и старосна граница,зашто би Блатер са својих 79.година могао и пети пут да буде биран за председника, то је стварно доста јер има много година, нека иде више у пензију, а има млађих људи који га достојно могу заменити,стварно чему ово води ?