Празник у Бору, Звезда убедљива

Фудбалери Црвене звезде победили су трећелигаша ОФК Бор са 4:0 (3:0) у пријатељској утакмици одиграној у "граду бакра". Сва четири гола у сјајној атмосфери постигао је нападач београдског тима Петар Орландић.

Српски шампион је гостовао у Бору после пуних 16 година и напунио трибине стадиона "крај Пирита".

"Црногорски нападач Петар Орландић постигао је сва четири гола на мечу, и то у 9, 20, 42. и 49. минуту из пенала.

Екипа тренера Ненада Лалатовића искористила је репрезентативну паузу да оде на мини-припреме у Бор, а шансу су добили играчи који су имали мању минутажу и неколико омладинаца.

Победа је могла да буде убедљивија да је сенегалски дефанзивац Мамаду Мбођ искористио пенал у 55. минуту. И поред тога, он је био права атркација међу малишанима у "граду бакра".

"Једна лепа утакмица публика је могла да ужива у четири гола Црвене звезде. Имали смо још неколико добрих прилика, такође и Бор је имао својих шанси. Оно што је за мене најбитније је да се нико није повредио и да ћемо у суботу спремно дочекати утакмицу са Новим Пазаром", изјавио је Ненад Лалатовић, тренер Црвене звезде.

"Гости су увеличали овај јубилеј и све је прошло у најбољем реду и ја са задовољан игром своје екипе. Нас чека једна тешка утакмица у среду са кладовскип Ђердапом, морамо да победимо и то нам је сада тренутно најважније", рекао је Иван Бешинић, тренер ОФК "Бор".

Председник најтрофејнијег српског тима Светозар Мијаиловић је током меча у изјави за Телевизију Бор похвалио атмоферу и гостопримство Борана. 

"Бор је показао да је фудбалски град. Оволико гледалаца чак није ни на првенственим утакмицама које Звезда игра. Ово је уједно један од начина на Црвена звезда помогне развој фудбала у Србији. Ја бих волео да Црвена звезда гостује, али као официјални такмичар и да Бор постигне такве резултате да дође на оно место које је некада имао у фудбалу", рекао Мијаиловић. 

Стадион: "ОФК Бор"
Гледалца: 4.000
Судија: Денис Трајиловић (Зајечар)
Стрелци: Орландић у 9', 20', 42' и 49' за Црвену звезду.

ОФК Бор: Трајиловић, Јанковић, Николић, Цокић, Стаменковић, Санојевић, Терзић, Крстић, Чауревић, Машић, Јовановић.

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Мбођ, Стефан Ђорђевић, Анђелковић Ц, Босанчић, Стојановић, Лазовић, Катаи, Гаврић и Орландић.

Резерве: Тркуља, Н. Цветковић, Бјеличић, Лазић, Туфегџић, Мијаиловић, Н. Јовановић.

Црвена звезда у наредном колу Суперлиге гостује у Новом Пазару, у суботу од 15.30. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво