Читај ми!

Партизан сменио Николића, Милинковић нови тренер!

Марко Николић није више тренер Партизана, одлучено је на данашњој седници Управног одбора. Одлука у интересу Партизана, рекао је Функционер Милорад Глигоријевић. На истом састанку управе црно-белих одлучено је да се Зоран Милинковић ипак именује за шефа стручног штаба вицешампиона Србије.

Досадашњи тренер Партизана Марко Николић смењен је на данашњој седници Управног одбора, потврдио је новинарима члан УО Драган Бјелогрлић.

Остали чланови УО нису били расположени за давање изјава, а како је речено, клуб ће се огласити путем саопштења.

"Био сам против смене Николића. Већ други пут се моји ставови не поклапају са већином и из принципијелних разлога размишљам о даљем деловању у клубу", рекао је новинарима познати глумац и редитељ.

Седници УО претходио је састанак Секретаријата којем је присуствовао и Николић.

Функционер Партизана Милорад Глигоријевић каже да је Николић добио отказ због лоших резултата на почетку пролећног дела сезоне.

"Била је тешка одлука. Дискусија је трајала два и по сата. Донели смо непријатну и непопуларну одлуку, надам се у интересу Партизана. Главни разлог су спортски резултати и губитак четири бода предности", рекао је Глигоријевић.

Седници Управног одбора, на којој је смењен Николић, присусутвовали су сви осим Љубише Тумбаковића, који је изостао због приватних обавеза, али је дао своје мишљење.

Глигоријевић, ипак, није желео да саопшти став Тумбаковића, који је још раније најавио да ће напустити клуб, ако Николић буде добио отказ.

Он је истакао да је одлука да се смени Николић донета убедљивом већином гласова на седници Управног одбора.

"Саопштили смо Николићу одлуку, поздравили смо се са њим и захвалили на раду. Коректно и спортски смо се растали. Његовој смени допринело је и то што је, уочи почетка другог дела сезоне, рекао да у првих шест кола Партизан има бољи распоред и да очекује доста бодова, после чега је пољуљано поверење", рекао је Глигоријевић.

Милинковић (ипак) нови тренер!  

Фудбалска чаршија је ипак погодила име наследника Марка Николића – реч је о досадашњем шефу струке Вождовца Зорану Кизи Милинковићу. 

О именима Николићевог наследника много се спекулисало претходних дана. Прво се као већ готова ствар тврдило да ће Зоран Милинковић сести на клупу црно-белих, да би током јучерашњег дана дошло до обрта и информација да је Милинковић ипак "извисио".

Ипак, након данашњег састанка и смене Николића, дошло је до новог, али коначног обрта и одлучено је да тренер Вождовца ипак преузме уздрману екипу српског вицешампиона.

Ову одлуку је новинарима испред стадиона у Хумској потврдио потпредседник клуба Милорад Вучелић:

"Тачно је, сменили смо Марка Николића, а нови тренер је Зоран Милинковић. Добро смо размислили, разговарали дуго о свему и сматрамо да је у овом тренутку била неопходна промена. Верујемо да Милинковић може да унапреди игру Партизана и одведе нас до титуле", рекао је Вучелић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво