Пауновић окупио "Орлиће"

Вељко Пауновић, селектор омладинске репрезентације Србије, окупио тим пред припремне мечеве са Мијанмаром.

Селектор омладинске репрезентације Србије до 20 година Вељко Пауновић окупио је играче на које рачуна за Светско првенство у Новом Зеланду уочи пријатељских утакмица против селекције Мијанмара.

Србија ће против Мијанмара одиграти два меча, први у среду на стадиону Чукаричког, као и три дана касније у Спортском центру у Старој Пазови.

"Позвали смо све играче који су играли у претходном циклусу јер желимо да направимо добру и радну атмосферу уочи Светског првенства у Новом Зеланду. Бићемо прва српска екипа која се такмичи на Светском првенству и то је велика обавеза, али и част. Зато и спроводимо обимне и озбиљне припреме", рекао је Пауновић.

Селектор је истакао да је Мијанмар српској јавности непозната екипа, али да је квалитетна.

"Мијанмар је играо у полуфиналу Азијског купа и изборио пласман на Светско првенство. То довољно говори о квалитету нашег следећег ривала. Играју као и све азијске екипе, по моделу корејских репрезентација", објаснио је Пауновић.

На списку Пауновића налази се 27. фудбалера:

Голмани: Предраг Рајковић (Црвена звезда), Вања Милинковић-Савић (Војводина), Филип Дмитровић (Клагенфурт, Аустрија).

Одбрана: Стефан Вицо (Рад), Александар Цветковић (Јагодина), Никола Мараш (Рад), Радован Панков (Војводина), Стефан Милошевић (Спартак), Немања Антонов (ОФК Београд), Милош Вељковић (Чарлтон, Енглеска).

Средина терена: Немања Максимовић (Астана), Саша Здјелар (ОФК Београд), Сергеј Милинковић-Савић (Генк), Михаило Ристић (Црвена звезда), Милан Јокић (Вождовац), Милан Макарић (Војводина), Дејан Дражић (ОФК Београд), Вељко Симић (Домжале), Мијат Гаћиновић (Војводина), Никола Караклајић (Вождовац), Срђан Плавшић (Спартак), Стефан Грбовић (Телеоптик).

Напад: Станиша Мандић (Чукарички), Комнен Андрић (ОФК Београд), Филип Јанковић (Катанија), Милан Спремо (Пролетер Нови Сад), Стефан Беко (Земун).

До почетка Светског првенства млади фудбалери Србије имаће још две провере, против Хондураса у априлу, као и против селекције САД на Новом Зеланду крајем маја.

Светско првенство на Новом Зеланду игра се од 30. маја до 20. јуна, а Србија се налази у групи Д са Мексиком, предстравником Африке и Уругвајем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво