Томислав Караџић за РТС: Дерби са публиком!

Високи представници Међународне фудбалске федерације и Европске фудбалске уније осудили су протест фудбалера и изразили чуђење због подршке Црвене звезде хулиганским групама. Саопштењем су се огласили и Министарство омладине и спорта и Фудбалски савез Србије.Тим поводом је Томислав Караџић председник ФСС дао ексклузивну изјаву РТС-у.

"Предмет је у току. То је у надлежности Заједнице суперлигаша. Али оно што је битно јесте да се проблеми на стадиону Црвена звезда настављају. Нама не иде никако у прилог да тај стадион буде суспендован,да се игра фудбал без публике.Ове године имамо посебан разлог да се дерби игра пред пуним стадионом, јер ће се  комплетно руководство, осим Платинија,наћи на тој утакмици. Замислите да дођу људи из Уефе и гледају Црвена звезда -Партизан без публике! У сваком случају, проблем је велики и ми морамо да реагујемо.Што се тиче нас из  Фудбалског савеза Србије,сугерисаћемо органима да се суспендује стадион на три,четири,пет утакмица, или да се утакмице условно играју без публике. Ако би Црвена звезда поновила ,односно направила сличне пропусте,таква одлука би аутоматски ступила на снагу. Они ово, наравно, не морају да прихвате. Можда и не буде овако ,можда ће дисциплински судија одмах изрећи мере.

Огласило се Министарство за спорт,  као и остала министарства. Насиље на стадионима није дозвољено.Такве мере су у Европи одавно на снази,па ћемо се и ми борити да дођемо до тог нивоа безбедности .Сви ћемо радити на спречавању насиља како бисмо фудбал довели у ред!" изјавио је Томислав Караџић,председник Фудбалског савеза Србије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се