Читај ми!

Адвокат: На победу против Данске!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат рекао је да је и даље оптимиста када је у питању пласман на шампионат Европе у Француској, упркос казни Европске фудбалске уније од минус три бода због прекида утакмице са Албанијом.

Адвокат се осврнуо на прекинут меч, изразивши неверицу да је само једна страна кажњена. Верује у своје изабранике, а одушевљен је њиховом жељом да играју за национални тим.

"Драго ми је што момци воле да играју за свој земљу, то се посебно видело против Албаније. Играчи су мотивисани да остваре добар резултат против Данске и уколико победимо – надокнадићемо три бода која нам је одузела Уефа. Све је у групи још увек отворено и верујем да ће тим победом против Данаца подићи самопоуздање", изјавио је Адвокат. Он је додао да ће против Данске први пут у каријери предводити тим пред празним трибинама, за разлику од данског колеге Мортена Олсена који је био у таквој ситуацији.

"Јесте необично, али се припремамо на то. Када погледамо табелу јасно је да нам је победа неопходна и уложићемо много труди да бисмо до ње дошли", навео је холандски стручњак. Према његовим речима, повређени заменик капитена Александар Коларов налази се на списку јер има велику жељу да игра за репрезентацију.

"Он ће доћи у Београд и радиће по посебном третману, пошто има наговештаја да опоравак иде у добром смеру. Видећемо наредних дана, иако не желимо да ризикујемо." Адвокат је прокоментарисао и могућност позивања Марка Вејиновић, који пружа одличне партије у Витесеу.

"Читао сам у српским медијима да сам послао Жељка Петровића да га гледа, што није тачно. Истина је да га пратимо, али у овом тренутку имамо довољно играча у везном реду и мораће да сачека. Осим тога, немам времена да експериментишем, потребан нам је резултат", јасан је селектор. Он је искористио прилику да још једном нагласи да одлуку Уефе, која је српском тиму одузела три бода због прекида меча са Албанијом, сматра лошом.

"Разочаран сам јер је кажњена само једна страна. Нисмо ми започели инцидент, после свега хтели смо да играмо, али су Албанци то одбили", оценио је Адвокат.

На питање новинара зашто није уживо гледао вечити дерби између Партизана и Црвене звезде, Адвокат је рекао: "Гледао сам дерби на телевизији, а на утакмици су била двојица мојих помоћника", објаснио је селектор Србије.

Србија ће 14. новембра дочекати Данце на стадиону Партизана, а утакмица која ће почети у 20.45 играће се без публике због казне Европске фудбалске уније након прекида меча са Албанијом. Четири дана касније српски национални тим одиграће пријатељски меч са Грцима, у Хањи, на острву Крит, од 18 сати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво