Илић суспендован због клађења

Српски фудбалер Саша Илић суспендован је на неодређено време због наводног клађења на Лацио против свог клуба Салцбурга у утакмици првог кола Г групе Европске лиге, наводи бечки дневник Кронен цајтунг.

Према писању листа, Илић и Ђорђе Ракић су сусрет, који је Салцбург на гостовању добио резултатом 2:1, пратили из једне кладионице у Салцбургу.

Један сведок наводи да су се Илић и Ракић очигледно кладили на Лацио, тврдећи да су се радовали голу италијанског клуба против њихових саиграча, док након оба гола Салцбурга нису показали никакве емоције.

Управа клуба је позвала оба играча на "рапорт", желећи да провере сумњу у њихово клађење против екипе чије боје бране.

"Илић је признао да се кладио, али не на Лацио, док Ракић негира све тврдње", рекао је спортски директор Салцбурга Хајнц Хохаузер и додао да су обојица негирали оптужбе да су се радовали головима Лација.

Према одлуци клуба, српски репрезентативац није играо у Купу Аустрије и суспендован је до потпуног разјашњења ове афере, док је за Ракића читав случај за сада прошао без последица.

"Није главно питање да ли су се кладили против или на коју екипу, јер то нећемо никада сазнати. Међутим, не желимо да се наши играчи уопште кладе", казао је Хохаузер који је обојици играча "јасно ставио до знања" да таквим активностима више не смеју да се баве.

Разочаран суспензијом, Илић је изјавио да је очекивао да га руководство клуба прво саслуша, а потом и стане иза њега.

"Често седим у тој кладионици и заједно са својим српским пријатељима гледам понеке утакмице. Понекад се заједно и кладимо како би нам интаресантније протекло време, а наше уплате су пет до десет евра по особи. Никада се нисам кладио на утакмицу коју игра мој клуб", тврди Илић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи