Читај ми!

Србија извукла бод у Јеревану

Јерменија – Србија 1:1 (крај). Србија ремијем започела квалификације за Европско првенство 2016. године. Тошић у 90. минуту донео изједначење "орловима", претходно Стојковић одбранио пенал Пизелију. Наредни меч Србија игра против Албаније, у уторак у Београду.

Нови почетак за фудбалску репрезентацију, умало и нови шамар. Мада, велико је питање да ли се нерешен резултат против Јерменије може назвати успехом. Зоран Тошић је, на крају, прелепим голом у 90. минуту донео први бод Србији у квалификацијама за Европско првенство у Француској 2016. године.

Мора се споменути да и тај погодак не би био релевантан да Владимир Стојковић није у 83. минуту сјајно реаговао и одбранио пенал Пизелију и тако пружио наду "орловима" да у финишу меча могу бар до изједначења.

Деловало је као да је све на страни српског тима. Велики број повређених играча у јерменском саставу, као и добра атмосфера пред почетак квалификација, све је било спремно за успешан почетак новог циклуса са новим селектором Диком Адвокатом.

Србија је у првом полувремену имала теренску иницијативу и изгледало је као да гол противника "виси у ваздуху". Ипак, "орлови" нису успевали да створе иоле озбиљнију прилику за гол, осим ударца капитена Ивановића главом, који је отишао преко гола јерменског тима.

Домаћин је у наставку "показао зубе". Све чешће су јерменски фудбалери претили Стојковићу, да би бољу игру у наставку крунисали поготком у 73. минуту утакмице. Стрелац је био Арзумањан.

У тим тренуцима екипа Дика Адвоката деловала је као разбијена војска, а после одбрањеног пенала Стојковића, Србија је ипак смогла снаге да у самом финишу стигне до бода.

Нити игра, нити резултат могу да радују пред наставак квалификација, а нови изазов стиже већ у уторак, када репрезентација Албаније гостује у Београду, на стадиону Партизана.

Овако је протекао меч на стадиону Република у Јеревану:

19.53 - Крај утакмице, Јерменија - Србија 1:1.

19.48 - Истекао је 90. минут, играће се још пет минута надокнаде времена.

19.47 - ГОООООЛЛЛ! Зоран Тошић у 90. минуту постиже погодак и доноси Србији изједначење.

Лепа акција "орлова", лопта стиже до играча ЦСКА, који лепим ударцем успева да савлада голмана Березовског.

19.40 - Брани Стојковић!

Пизели је извео најстрожу казну, Стојковић прочитао нападача Јерменије, који поново долази до лопте, али голман "орлова" још једном фантастично интервенише!

19.39 - Пенал за Јерменију.

Саркисов је прошао поред Стефана Митровића и пао у казненом простору, судија Хеген показује на белу тачку!

19.31 - Последња измена у тиму Србије. Из игре излази Гудељ, на терену је Александар Митровић.

Србија ће у последњих 20-ак минута играти са два нападача.

19.30 - ГОЛ! Србија напада, Јерменија постиже гол. Стрелац је у 73. минуту Арзумањан.

19.28 - Друга измена у репрезентацији Србије, уместо неприметног Филипа Ђорђевића на терену је Данко Лазовић.

Формација тима на терену не би требало значајније да се промени.

19.23 - И друго полувреме пролази у иницијативи Србије, али нема озбиљнијих прилика за гол. Очекује се да Адвокат изменама покуша да промени ритам игре.

19.03 - Почело је друго полувреме.

18.47Три минута по истеку 45, норвешки судија Хеген означио је крај првог полувремена.

Србија је бољи ривал у првој половини меча, а најбољу прилику пропустио је, после прекида и ударца главом, капитен Бранислав Ивановић.

На другој страни, Јерменија је неколико пута покушала да угрози гол "орлова", али је Владимир Стојковић увек био на правом месту.

18.45 - Први жути картон на мечу добија Матија Настасић, због нешто оштријег старта...

18.26 - Прва принудна измена у тиму Србије, уместо повређеног Лазара Марковића на терену је Здравко Кузмановић. У току је 27. минут сусрета.

18.16 - Првих 15 минута утакмице протиче у теренској иницијативи Србије, али без изгледнијих прилика испред гола Березовског.

18.01 - Почео је меч у Јеревану.

17.58 - Очекиван састав Србије на почетку меча: Стојковић, Ивановић, Митровић, Настасић, Коларов, Матић, Гудељ, Тадић, Тошић, Марковић и Ђорђевић.

17.54 - Играчи обе екипе излазе на терен стадиона Република у Јеревану. Очекује се интонирање химни две репрезентације.

Број коментара 60

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво