Читај ми!

Дик Адвокат нови селектор Србије

Холанђанин Дик Адвокат предводиће репрезентацију Србије у квалификацијама за Европско првенство 2016. године. Уговор још није потписан, изјавио је председник ФСС-а Томислав Караџић и рекао да очекује да све формалности буду завршене кроз неколико дана.

Холанђанин Дик Адвокат биће нови селектор Србије. Холанђанин је открио за медије у домовини да је врло узбуђен због новог пројекта, а председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић очекује да ће уговор с новим селектором бити потписан у наредним данима.

"Постигли смо договор са Адвокатом после дуготрајних преговора. Уговор још није потписан, а очекујем да ћемо у наредна три-четири дана обавити процедуру за именовање новог селектора", рекао је Караџић.

Медији су већ неко време нагађали да ће Дик Адвокат постати нови селектор Србије, уместо вршиоца дужности Љубинка Друловића, а Адвокат је холандским медијима открио да је постигао договор са челницима ФСС-а.

"Нисам желeо да водим клуб, испунио сам жељу да преузмем репрезентацију. Разговарао сам са Јужном Африком, али договор није постигнут. Фудбалски савез Србије је преузео иницијативу, имају сјајну екипу и сада се можемо фокусирати на првенство Европе 2016. године", изјавио је Адвокат, преноси холандски Телеграф.

Адвокат би Србију требало да води кроз квалификације за Европско првенство 2016, које почињу у септембру.

"Уговор ће важити до краја Европског првенства. Наравно, ако се пласирамо, биће аутоматски продужен. Радујем се што је Адвокат прихватио понуду, и то што су холандском стручњаку финансијски услови били на последњем месту. Наша репрезентација и њен квалитет су заслужни за то што је прихватио понуду", изјавио је Караџић и открио да су се многи тренери нудили Фудбалском савезу Србије.

За сада се не зна коју функцију ће преузети Друловић, али ФСС очекује да остане у организацији.

"Друловић је члан наше организације. Ако се све ово заврши и испуни, као што очекујемо, сешћемо и разговараћемо наредних дана са њим о статусу", рекао је Караџић.

Адвокат има 66 година, а у каријери је предводио бројне клубове и репрезентације. У више наврата је био селектор Холандије, а водио је, између осталих, Русију, Белгију и Јужну Кореју.

Од клубова је водио, између осталих, ПСВ, Ренџерс, Зенит, Борусију Менхенгладбах.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво