Јаневски: Потребно ми је време, али сезона није изгубљена

Нови тренер фудбалера Црвене звезде Чедомир Јаневски изјавио је да ће му бити потребно време да се упозна са тимом, али је истакао да верује да за тај клуб сезона није изгубљена.

"Звезда је велики европски клуб, који познајем још из времена старе Југославије. Биће ми потребно неколико недеља да видим чиме располажем. Имамо велики заостатак у Првентсву, али верујем да ништа још није изгубљено", рекао је Јаневски на представљању новинарима и додао да " играчи Звезде имају потребан квалитет за велики клуб" .

"Рано је да причам о играчком кадру, али до јануара неће бити промена. Сви играчи који су летос дошли, нису стигли случајно у Звезду. Сигуран сам да имају потребан квалитет и да могу да дају више", навео је Јаневски.

Нови тренер црвено-белих додао је да је свестан да клуб и јавност имају велика очекивања.

"Радићу на томе да у што краћем року вратимо Звезду на ниво који она заслужује", закључио је Јаневски који је са београдским тимом потписао једногодишњи уговор.

Нови спортски директр Звезде Илија Ивић који је такође данас званично представљен, рекао је да не жели да обећава резултате, већ да одмах почне да ради на побољшању стања у клубу.

"Вратио сам се после 14 година у клуб и почињем нову каријеру у Звезди. Велика је ово обавеза, јер знам ко је све седео на овом месту пре мене. Не желим да обећавам, јер је пред нама велики посао", казао је Ивић.

Ивић је истакао да криза у којој се налази Звезда није нерешива, ако челни људи имају јасан план и циљ.

"Сваки тим може да се нађе у оваквој ситуацији. Само уз јасну стратегију и визију можемо да изађемо из кризе и верујем да ћу оправдати очекивања", изјавио је Ивић.

Спортски директор Звезде је изразио уверење да ће тренер Јаневски у наредних годину дана потврдити квалитет и потенцијал због којих је доведен у клуб.

"Ради се о стручњаку који дуго ради у европским клубовима. Верујем да ће се веома брзо показати, али му треба дати времена, као и нама у управи", закључио је Ивић.

Јаневски је на клупи Звезде заменио Чеха Здењека Земана који је споразмуно раскинуо уговор са клубом. Ивић је на месту спортског директора доша уместо Горана Буњевчевића који је поднео оставку.  Црвено-бели су у прва три кола првенства освојили само један бод, а у Купу УЕФА су елиминисани од кипарског Апоела у другом колу квалификација за Куп УЕФА.

Фудбалери Звезде ће у четвртом колу Меридијан Суперлиге у недељу гостовати екипи Чукаричког.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи