Србија поражена од Француске

Репрезентација Француске победила је Србију са 2:1 у другом колу групе седам квалификација за СП 2010. у Јужној Африци.

Меч је одигран  у предграђу Париза на стадиону ,,Француска" у Сен Денију.

Пре самог почетка утакмице на центру стадиона Француска појавио се Никола Карабатић у пратњи сина. Рођени нишлија који наступа за рукометну репрезентацију Француске са којом је освојио злато на ОИ у Пекингу, извео је почасни почетни ударац са центра на овом мечу.

Утакмицу су за Француску почели : Манданда, Сања, Абидал, Галас, Гуркуф, Гому, Бензема, Дијара, Анри, Глиши, Тулалам.

За Србију су од почетка играли: Стојковић, Ивановић, Видић, Крстајић, Душко Тошић, Ергић, Станковић, Кузмановић, Јанковић, Сулејмани, Пантелић.

Француски репрезентативци ушли су у утакмицу изузетно пожртвовано и оштро. Већ у првом минуту, Дејан Станковић и Тјери Анри сударили су се коленима. Станковић је задобио озбиљнију повреду, те је Радомир Антић већ у четвртом минуту био принуђен да уизврши прву измену. Гојко Качар ушао је у игру уместо нашег капитена и одмах унео немир у одбрану Француза.

Најпре је одличном акцијом и фантастичним продором по десној страни терена Бошко Јанковић створио прилику за Пантелића, до којег ипак не долази лопта. Потом сјајни Гојко Качар продире у шеснаестерац Француза и пада после старта Абидала. Судија само одмахује руком и показује да се игра настави, иако је Качар био повучен у том нападу. Качар је био изузетно расположен у првом делу утакмице. Добрим продором у 16. минуту сусрета, Качар повратном лоптом ствара најповољнију прилику на мечу за Пантелића. Одбрана Француске М била је бржа од нашег нападача и пропала је изузетна прилика за гол.

Узвратио је Анри, који после центаршута одлично скаче, захвата лопту главом, али је Стојковић био сигуран.

Темпо игре је спласнуо у наставку меча, али су се Французи пробудили у 30. минуту. Добар продор Гуркуфа по левој страни и центаршут ка Анрију и Говуу, Сидни Гову се не сналази најбоље, промашује лопту и пропушта најбољу прилику за свој тим.

Затим је у наредном нападу уследио притиск Србије. Најпре изузетно расположени Јанковић поново пролази маестрално по десном боку. Упућује повратну лопту ка Пантелићу, а голман Француза Манданда у последњем тренутку реагује испред нашег најистурениојег фудбалера и спречава сигуран погодак.

Французи су преузели иницијативу до краја полувремена, међутим нису никако долазили до озбиљније прилике за гол. Гуркуф је покушао са дистанце на самом крају полувремена, али је Стојковић био изузетно сигуран.

Полувреме је завршено без погодака, уз констатацију да је наш тим имао игру и створио већи број прилика.

У других 45. минута Французи улазе много офанзивније, са великом жељом, да што пре постигнну погодак. Ређели су се напади ,,триколора", који су градили игру и припремали напад за погодак.

Већ у 54. минуту одлличан напад Француске. Гову је одвукао Тошића далеко у наш шеснаестерац, Ергић није успео да стигне тај напад и затвори Анрија, покушао је Немања Видић да спречи Анрија уклизавањем али искусни Тјери Анри маесртално, врхом копачке, вара Стојковиће и доводи свој тим у вођство од 1:0.

Преузели су Французи тоталну иницијативу на сусрету. Наставили су са нападима, док је игра нашег тима, поготово на средини терена, знатно опала у темпу.

Николас Ањелка, који је ушао у игру на самом почетку другог полувремена, извео је праву бравуру у 63. минуту. Сјајан продор искусног Ањелке нису успели да зауставе ни Крстајић ни Видић. Прошао је некако Ањелка поред оба штопера Србије, шутирао изузетно прецизно у доњи десни угао Стојкиовићевог гола и повећао предност ,,триколора" на 2:0.

Нису се заустављали Французи. Стварали су прилике од којих је најповољнија била у 71. минуту, када Тулалан погеђа пречку.

У 77. минуту, после одлично изведеног корнера Јанковића, Бранислав Ивановић маестрално скаче у казненом поростору Француске и главом погађа мрежу голмана Манданде. Ивановић је тако смањио резуилтат на 2:1 и дао наду нашем тиму да у завршници можемо стићи до бода.

Ипак, до краја меча наши ривали затворили су се и сигурном игром на средини спречавали нападе наших играча који нису успевали да озбиљније угрозе гол Француза.

Остало је Француска 2 - Србија 1.

Табела седме групе

Табела седме групе европске зоне квалификација за првенство света 2010. после утакмица другог кола Фарска О. - Румунија (0:1), Литванија - Аустрија (2:0) и Француска - Србија (2:1)

1. Литанија      2 2 0 0 5:0 6

2. Србија         2 1 0 1 3:2 3

3. Аустрија      2 1 0 1 3:3 3

4. Француска   2 1 0 1 3:4 3

5. Румунија      2 1 0 1 1:3 3

6. Фарска 0.     2 0 0 2 0:3 0

У следећем колу, 11. октобра, играју:

Србија - Литванија

Фарска О. - Аустрија и

Румунија - Француска.

 

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво