Читај ми!

Примера: Цела сезона - у 90 минута

Цела сезона стаје у 90 минута - тако је најлакше описати предстојећи дуел Барселоне и Атлетико Мадрида, који ће одлучити шампиона Шпаније. Барселона ће у последњем колу Примере дочекати Атлетико на свом терену и након тог меча биће познато да ли шампионски трофеј остаје у Каталонији или се сели у Мадрид.

Мадридски клуб је, коло пре краја Примере, први на табели са три бода више од Барселоне, коју само победа води до петог трофеја у последњих шест година. С друге стране, уколико тријумфује или освоји макар бод, Атлетико ће доћи до првог пехара првака Шпаније од 1996. године.

Четири од пет утакмица које су ови ривали одиграли у сезони завршене су без победника, а једину победу забележио је Атлетико са 1:0. Било је то у реванш мечу четвртфинала Лиге шампиона. "Цела сезона се своди на 90 минута", рекао је везни играч Барселоне Андрес Инијеста.

Ситуација у којој последње коло одлучује првака догађа се тек трећи пут у историји, а занимљиво је да су баш ови клубови били укључени у претходна случаја.

Атлетико је победио Севиљу у последњем колу у сезони 1950/51, а пет година раније Севиља је у последњој утакмици савладала Барселону и тако дошла до трофеја.

"Не можемо да гледамо у прошлост, морамо да се фокусирамо на садашњост. Имамо историјску шансу да освојимо и домаћу лигу и Лигу шампиона", рекао је капитен Атлетика Габи Фернандес.

Атлетико, такође, има прилику да прекине доминацију Реала и Барселоне. Последњи клуб који је освојио шампионску титулу, а да нису у питању два највећа шпанска клуба била је Валенсија 2004. године.

Фудбалери Барселоне се ипак надају наставку доминације, а сви у глас изјављују да желе да победе и освоје титулу у част недавно преминулог бившег тренера Тита Виланове.

Меч Барселоне и Атлетико Мадрида игра се у суботу од 18.00, тако да ће име шампиона Шпаније бити познато отприлике два сата касније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво