Читај ми!

Готово је, Манчестер сити је шампион Енглеске!

Манчестер сити је у последњем колу победио Вест Хем са 2:0 и освојио титулу шампиона Енглеске! Ливерпул на свом "Енфилду" преокренуо против Њукасла на 2:1, али то је било довољно само за друго место. Норич испао из Премијер лиге, Јунајтед без Европе.

Фудбалери Манчестер ситија освојили су титулу у Премијер лиги, пошто су у утакмици последњег, 38. кола, на свом терену победили Вест Хем са 2:0.

Сити је тако освојио четврту титулу у клупској историји, а другу у последње три сезоне.

Манчестер ситију је у борби за титулу са Ливерпулом био довољан и један бод. Голове за Сити постигли су Самир Насри у 39. и Венсан Компани 49. минуту.

Екипа Мануела Пелегринија је сезону завршила са 86 бодова, а Ливерпул је на другом месту са два бода мање.

"Црвени" су на свом терену победили Њукасл са 2:1. Црно-бели су повели аутоголом Мартина Шкртела у 20. минуту, што је био његов четврти аутогол у сезони.

Ливерпул је преокренуо за два минута, головима Данијела Агера у 63. и Данијела Стариџа у 65. минуту.

Поред Ситија и Ливепула, у Лиги шампиона играће и лондонски Челси, који је победио Кардиф са 2:1 и заузео треће место са 82 бода које води директно у најелитније европско такмичење.

Арсенал, који је победио Норич са 2:0, четврти је и играће у квалификацијама за Лигу шампиона.

Тотенхем је изборио пласман у квалификације за Лигу Европе, пошто је победио на свом терену Астон Вилу са 3:0. Екипа Тима Шервуда је заузела шесто место са 69 бодова, а учешће у Лиги Европе још раније је изборио петопласирани Евертон, који је на гостовању победио Хал са 2:0 и има три бода више од Тотенхема.

Манчестер јунајтед је сезону завршио на седмом месту са 64 бода и први пут од 1991. године неће играти у европском такмичењу. Јунајтед је одиграо нерешено 1:1 са Саутхемптоном.

Норич је испао из лиге и следеће сезоне такмичиће се у Чемпионшипу. Раније су испали Фулам и Кардиф.

 

Овако је текло последње коло Премијер лиге:

17.55 - Коначни резултати последњег кола Премијер лиге: Ливерпул - Њукасл 2:1, Манчестер сити - Вест Хем 2:0, Кардиф - Челси 1:2, Саутхемптон - Манчестер јунајтед 1:1, Тотенхем - Астон Вила 3:0, Сандреленд - Свонси 1:3, Хал - Евртон 0:2, ВБА - Стоук 1:2, Фулам - Кристал палас 2:2 и Норич - Арсенал 0:2.

17.52 - Све је готово - МАНЧЕСТЕР СИТИ ЈЕ ШАМПИОН ЕНГЛЕСКЕ!!! 

17.26 - Резултати после 70 минута игре су следећи: Ливерпул - Њукасл 2:1, Манчестер сити - Вест Хем 2:0, Кардиф - Челси 1:0, Саутхемптон - Манчестер јунајтед 1:1, Тотенхем - Астон Вила 3:0, Сандреленд - Свонси 1:3, Хал - Евртон 0:2, ВБА - Стоук 1:1, Фулам - Кристал палас 1:1 и Норич - Арсенал 0:2.

17.23 - Нови гол за Ливерпул - стрелац је Данијел Стариџ. 2:1. 

17.21 - Изједначио је Ливерпул на 1:1, стрелац је био Агер. Ипак, слаба је то утеха за "редсе"... 

17.08 - Нови гол за Сити постиже Компани у 49. минуту и доноси великих 2:0!

16.46 - Полувремена на последњим овосезонским мечевима у Премијер лиг: Ливерпул - Њукасл 0:1, Манчестер сити - Вест Хем 1:0, Кардиф - Челси 1:0, Саутхемптон - Манчестер јунајтед 1:0, Тотенхем - Астон Вила 3:0, Сандреленд - Свонси 0:2, Хал - Евртон 0:1, ВБА - Стоук 0:1, Фулам - Кристал палас 0:1 и Норич - Арсенал 0:0.

16.40 - Гол на Итихаду, Насри доноси предност Ситију - 1:0!

16.21 - Шок на Енфилду - Њукасл води! Мартин Шкртел је затресао своју мрежу у 21. минуту. Остали тренутни резултати где има голова су: Кардиф - Челси 1:0, Сандреленд - Свонси 0:2, Хал - Евртон 0:1, ВБА - Стоук 0:1  и Тотенхем - Астон Вила 1:0. 

16.00 - Почеле су све утакмице последњег, 38. кола енглеске Премијер лиге. Највећа пажња усмерена је на Итихад, где је Манчестер сити дочекао Вест Хем и на Енфилд, где је Ливерпул угостио Њукасл јунајтед. "Грађанима" недостаје само бод за освајње титуле првака.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво