Читај ми!

Крај једне ере, Видић се опростио од "Театра снова"

Немања Видић, вероватно један од најбољих потеза у ери Алекса Фергусона, у мечу против Хала опростио се од навијача у Манчестеру. Рајан Гигс одлучио да Видић меч почне са клупе, али је у 22. минуту Србин заменио повређеног Фила Џонса. Више од 60.000 навијача приредило је овације капитену тима, који је одиграо 299. утакмицу за Јунајтед.

Фудбалери Манчестер Јунајтеда савладали су код куће екипу Хала са 3:1, а од навијача на Олд Трафорду опростио се дугогодишњи капитен, српски интернационалац Немања Видић.

Заостала утакмица Премијер лиге одиграна је у знаку опроштаја Видића, који је приликом изласка на терен овацијама дочекан од навијача, а директор клуба, легендарни Боби Чарлтон уручио му је пригодан поклон.

"Провео сам толико лепог времена овде, тешко је причати због емоција. Оно што је најважније, захвалио бих играчима, менаџеру и свим трененрима. Посебно хвала навијачима, били сте фантастични према мени свих ових година", изјавио је Видић после утакмице.

Видић није био у стартној постави, у игру је ушао у 22. минуту заменивши повређеног Фила Џонса, уз аплаузе и песму присталица "црвених ђавола" у чијем дресу је наступао пуних осам и по година.

Некадашњи репрезентативац Србије, који је са Манчестер Јунајтедом освојио 15 трофеја, укључујићи пет Премијер лига и Лигу шампиона, од следеће сезоне играће за милански Интер, са којим је пре неколико месеци потписао трогодишњи уговор.

Од домаћих навијача опростио се и актуелни привремени менаџер, легендарни Рајан Гигс, који је у игру ушао у 70. минуту заменивши Лоренса. Он је по завршетку утакмице, суздржавајући сузе, узео микрофон и позвао навијаче да и даље подржавају клуб, уз обећање да следе борбе за трофеје и повратак у врх домаћег и европског фудбала.

"Посебни поздрав Немањи који нас напушта. Желимо му успех у наредним годинама", рекао је Гигс, после чега су још једном уследиле овације српском фудбалеру.

Вечерашњи меч оправдао је очекивања само у другом полувремену, када су пала три од четири гола. Двоструки стрелац био је дебитант, 18. годишњи Џејмс Вилсон, а коначан резултат поставио је Робин Ван Перси, који је заиграо први пут након опоравка од повреде.

Овом победом Манчестер Јунајтед задржао је теоретске шансе да у последњем колу ипак избори пласман у Лигу Европе, али под условом да Тотенхем буде поражен.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво