Млади победили Шведску

Млада фудбалска репрезентација победила је селекцију Шведске са 1:0 у пријатељској утакмици која је одиграна у Крушевцу.

 Меч је одигран на стадиону Младости у Крушевцу.

Прво полувреме протекло је у доминацији нашег младог тима који је стварао шансе. Ипак, голова није било, али је и Шведска одбрана била у неколико наврата изузетно спретна и пожртвована. Најбоље прилике за Србију у првом делу игре имали су Смиљанић и Филип Ђорђевић. Наш ривал базирао се на контранападе и чврсту игру на средини терена.

Имали су и гости својих шанси, постигли чак и погодак - али нападача Швеђана тиграо руком, тако да је Бркић остао несавладан у првих 45 минута.

И у наставку игре наша млада репрезентација градила је стрпљиво нападе и стварала шансе. Велики број измена које је извршио наш селектир почетком другог полувремена, само су на тренутак доносили агресивнију игру у нападима нашег тима. Швеђани су деструктивном игром на средини кварили нападе нашег тима и готово да нису стварали приллике у другом делу игре.

Расположен је био Душан Тадић, понајбољи играч меча, који је ефектним продорима по левој страни и добрим центаршутевима био највећа претња по гол Шведске.

Победник меча је одлучен у 85. минуту када Адем Љајић постиже леп погодак главом и доноси Србији тријумф над Шведском од 1:0. Љајић је показао да  поред изванредних техничких могућности, одлично игра и главом и  има добар осећај за скок-игру. Одлично се снашао у шеснаестерцу Шведске и постигао, испоставиће се, одлучујући погодак на мечу. 

Репрезентација Шведске домаћин је наредног ЕП за младе које ће се играти 2009. године.

Селекцији Србије  била је ово једина провера пред утакмице баража за пласман на Европско првенство 2009. у Шведској, на којем је, као првопласирана у групи, обезбедила учешће 

Жреб за бараж одржаће се у петак, 12.септембра, а те утакмице играће се 11. и 15. октобра

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара