Србија и Француска

Фудбалске репрезентације Србије и Француске одиграће у Паризу меч другог кола квалификација за Светско првенство 2010. у Јужној Африци. Француска у меч улази под већим притиском јер је пре три дана у Бечу поражена од Аустрије са 1:3.

"Јасно је да репрезентација Француске није у идеалној позицији. Али ја сам окренут својој екипи и размишљам пре свега о нама. У сваком случају, ради се о једној великој екипи. Међутим, у складу са ситуацијом, покушаћемо да се прилагодимо тренутним околностима и искористимо шансу која може да нам се укаже," изјавио је селектор Радомир Антић.

Антић се пред сусрет не задовољава једним бодом. Иако се гостује вицепрваку света.

"Рекао сам и када сам преузео репрезентацију да моја екипа и моји играчи ни у један меч неће ући осећајући се инфериорно у односу на противника. Тако ће бити и у среду увече."

Селектор репрезентације Србије очекивано није издиктирао стартну поставу али је рекао да су играчи по тренинзима могли да наслуте ко ће играти.

"Биће пуно промена. Покушаћемо у граду светлости да пронађемо светло које ће нам осветлити пут ка Јужној Африци."

Међу играчима који ће у среду истрчати на стадион "Француска" јесте сигурно и Дејан Станковић. Капитен српске репрезентације ће и на тој утакмици, као и против Фарских острва, играти на позицији централног везног играча. "Биће то прави тест за мене. Не може се говорити колико сам се или не снашао на тој позицији после меча против Фарских Острва. Играчима није потребан посебан мотив за игру у овој утакмици, али морам да кажем, ма колико то било необично, да ми не делимо мечеве на велике и мале. Иако изгелда да лакше играмо против екипа звучнијих имена."

Француски медији мало се баве репрезентацијом Србије, а више судбином селектора Доменека. Две трећине испитаника у анкети спортског дневника Л'екип верује да Француска неће победити Србију. А прст, па чак и мач, уперен је ка селектору "триколора". Уколико не победи, а можда чак и у том случају, њему се спрема смена. Вероватно већ у петак на ванредној седници Фудбалског савеза Француске.

Репрезентација Србије тренираће на стадиону "Француска" од 20 часова, а првих 15 минута биће слободно за гледање. У наставку, селектор Антић ће екипу спремити за сутрашњи меч, који неће бити пресудан у квалификацијама за СП али може да буде изузетно значајан. Евентуална победа би знатно увећала шансе за учешће на СП, а једног од фаворита гурнула у тешку позицију.

Европска фудбалска унија одредила је да утакмицу између Француске и Србије води судијска четворка из Португалије. Главни арбитар биће Бартол Декверенс.

Утакмица у Паризу игра се у 21.00 РТС-1. 

Играју се мечеви Фарска Острва - Румунија и Литванија - Аустрија.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво