Платини најавио посету Београду

Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишел Платини најавио је у разговору са челницима Фудбалског савеза Србије Томиславом Караџићем и Зораном Лековићем да ће почетком наредне године посетити Београд, саопштио је ФСС.

Караџић и Лековић су у седишту Уефе у Ниону два сата разговарали са Платинијем, генералним секретаром Уефе Дејвидом Тејлором, директором одељења за контакте са националним савезима Теодором Теодоридисом и директором за инфраструктурне пројекте Паскалом Торесом. Том приликом они су их упознали са плановима нашег Савеза у вези са напретком српског фудбала.

"Нагласили смо да желимо значајније место на мапи фудбалске Европе. Добили смо подршку и обећање председника Платинија да ће у првом тромесечју наредне године доћи у Београд, где ће га примити највиши представници државе и спортских организација", рекао је Караџић.

Према његовим речима, планирано је да током те посете буде конкретизован договор око изградње "Куће фудбала".

"На нама је да одредимо и обезбедимо локацију за "Кућу фудбала". Платини нам је најавио знатну новчану помоћ за изградњу, а сума ће бити одређена на састанку у Београду", додао је председник ФСС.

На састанку у Ниону отврене су и друге за наш фудбал значајне теме.

"Разговарали смо о ангажману већег броја наших људи у органима Уефе, а изнели смо и жељу да организујемо више такмичења, с обзиром на то да смо у том сегменту већ показали завидан ниво. Похваљени смо за организацију два квалификациона турнира кадета у Крагујевцу, Јагодини и Бадњевцу", рекао је Лековић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво