Председник Темишвара поднео оставку

Председник фудбалског клуба Темишвар, ривала Партизана у Купу УЕФА, Маријан Јанку поднео је оставку после неколико дана протеста зато што је Фудбалски савез Румуније одузео клубу шест бодова зато што није променио боје дресова.

"Одлазим са места председника и из фудбала", рекао је Јанку и додао да ће тужити Савез због неправедног одузимања бодова, који је Темишвар са петог места табеле спустио на доњу половину.

Више од 3.000 људи окупило се у недељу на протесту против савеза и Фифе, која је запретила санкцијама ако се казна не спроведе. Навијачи, који су називали Фифу "мафијом", окупили су се на градском тргу и најавили нови протест за уторак.  Присталице клуба тврде да национални савез није послао Фифи документа у којима се доказује да је ФК Темишвар променио боје дресова пре почетка сезоне.

Према тврдњама навијача, клуб је поштовао априлску пресуду Суда за спортску арбитражу тако што је нову сезону почео носећи дресове у нијанси љубичасте боје другачије од спорне.  Они истичу и да је клуб променио име, из спорног ФК Универзитатеа Политехника Темишвар у ФК Темишвар. Клуб је и даље познат под надимком Поли Темишвар.  Полиција је у петак сузавцем растурила око 1.000 навијача, који су се сукобили са представницима реда.

Клуб никад није освојио титулу, али је један од најпопуларнијих у Румунији. Суд за спортску арбитражу одлучивао је који од два ривалска клуба у Румунији имај снажније мотиве да преузме историјски идентитет, укључујући и традиционалне боје дресова, студентског тима Политехника Темишвар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи